VIDEO Întâlnire de gradul zero în Parcul Naţional Retezat. Ce reacţie a avut ciurda uriaşă de mistreţi la vederea oamenilor

Întâlnire inedită în Parcul Naţional Retezat. Reacţia ciurdei de mistreţi la vederea oamenilor

Imagini inedite au fost surprinse de rangerii din Parcul Naţional Retezat, pe munte. Ele arată cum a reacţionat o ciurdă de porci mistreţi „deranjată de la masă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

O mulţime de animale sălbatice cutreieră munţii, pădurile şi păşunile din Parcul Naţional Retezat, iar uneori întâlnirile acestora cu oamenii rămân memorabile.

Reprezentanţii rezervaţiei au publicat imagini inedite de la cea mai recentă astfel de întâlnire. „Bună ziua, ne scuzaţi că vă deranjăm de la masă. În decursul săptămânii trecute, colegii noştri au surprins o ciurdă de porci mistreţi mâncând liniştiţi sub soare. Scroafa auzind zgomotele produse de rangerii noştri, atenţionează purceii şi se retrag în jnepeniş.Materialul realizat de către colegii noştri Claudia Danau, biolog APNR, Lenuţa Bogdan, ranger APNR şi Ioan Bogdan, ranger APNR”, informează administratorii paginii Parcul Naţional Retezat National Park / Facebook.

 

 

Parcul Naţional Retezat se întinde în prezent pe aproape 40.000 de hectare, impresionează prin numărul mare de lacuri glaciare, peste 50, şi este considerat un adevărat tărâm sălbatic al Europei.

În Retezat se află cel mai întins lac glaciar din ţară, Bucura. Tot aici, călătorii găsesc Tăul dintre Brazi, considerat unul dintre locurile misterioase ale Retezatului, Lacul Zănoaga, cel mai adânc, Tăul Porţii, situat la cea mai mare altitudine dar fiecare lac, tău, sau ochi de apă din Retezat, pete de culoare albastru-verzui în imensitatea muntelui, poate stârni emoţii călătorilor, la fel cum o fac şi vârfurile de peste 2.000 de metri şi căldările sale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Iarna de vis din Retezatul Mic. Cele mai frumoase privelişti de pe munte

VIDEO Râuşor, locul de vis ascuns în munţi. Un tunel de 14 kilometri săpat în stâncă leagă staţiunea de marele baraj din Retezat

VIDEO Panorama de vis a celui mai înalt vârf din Retezat. Ce văd călătorii de la peste 2.500 metri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: