Un drum care se opreşte în sălbăticie, la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj, va fi modernizat

Un drum care se opreşte în sălbăticie, la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj, va fi modernizat

Drumul 672 C, în judeţul Gorj, modernizat până la Cheile Sohodolului.

Un drum de munte de la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj, aproape inaccesibil şi rar folosit, va fi modernizat printr-o investiţie uriaşă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 672 C, din satul Valea de Peşti (Uricani) până la limita judeţului Hunedoara, cu judeţul Gorj.

Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 30 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vizează modernizarea a 5,3 kilometri de drum, care începe din Valea de Peşti, una dintre cele mai izolate localităţi ale judeţului Hunedoara, şi se va opri la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj, în mijlocul sălbăticiei.

„Drumul Judeţean DJ 672C este un drum public, are lungimea proiectată de 5,244 kilometri şi se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara din 2002. În prezent, starea tehnică a drumului judeţean este una precară, cu structura de rezistenţă alcătuită din straturi din materiale granulare extrem de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilă, dispuse direct pe terenul de fundare. Pietruirea se prezintă într-o stare tehnică rea, cu defecţiuni frecvente şi pe suprafeţe extinse, cu o parte carosabilă redusă, cu taluzuri afectate de fenomene de eroziune sau cu materiale care curg de pe versant, fără dispozitive de asigurare a siguranţei circulaţiei”, se arată în caietul de sarcini.

Drumul Judeţean porneşte 672 C are o lungime totală de 37 de kilometri, dintre care 31 de kilometri sunt în judeţul Gorj. El porneşte din satul Răchinţi (comuna Runcu, Gorj) şi traversează munţii spre Uricani, unde se intersectează cu DN 66A. În prezent, este foarte rar utilizat, din cauza zonei izolate în care se află şi a stării dale de degradare.

Şi alte drumuri modernizate în ultimii ani în judeţul Hunedoara au ajuns să se termine în mijlocul sălbăticiei, la limita judeţului Hunedoara cu judeţele vecine. Lucrările la şoseaua care traversează Pasul Vulcan, la şoseaua Topliţa – Lunca Cernii de sus – Gura Bordului şi la DN 66 A nu au mai continuat dincolo de limita Hunedoarei, în Gorj sau Caraş-Severin.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier. Cum s-a lucrat la modernizarea drumului judeţean, finanţată de UE

O şosea nouă va lega Ţara Zarandului de Valea Geoagiului. „Scurtătura” estimată la 32,6 de milioane de lei

VIDEO Tunelul Cheilor Cernei, poarta de intrare într-un ţinut de vis. Oamenii nu au cruţat rezervaţia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările