Topul celor mai vizitate atracţii turistice. Castelul Corvinilor a condus detaşat în 2017, Valea Jiului şi Prislop sunt uitate

Topul celor mai vizitate atracţii turistice. Castelul Corvinilor a condus detaşat în 2017, Valea Jiului şi Prislop sunt uitate

Castelul Corvinilor a fost cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ.

Castelul Corvinilor a fost cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Hunedoara, conform unui clasament întocmit de Agenţia de Dezvoltare Economică şi Socială. Pe lista atracţiilor din judeţ, care au primit peste 850.000 de oaspeţi, nu au fost incluse locuri din Valea Jiului, Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi Mănăstirea Prislop.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 850.000 de vizitatori au înregistrat în 2017 primele zece cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Hunedoara, conform unui raport al Agenţiei de Dezvoltare Economică şi Socială Hunedoara, realizat pe baza datelor furnizate de administratorii acestora.

Lista prezentată de agenţia din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara nu conţine date despre numărul turiştilor de la Mănăstirea Prislop, unul dintre locurile aglomerate de pelerinaj şi un obiectiv turistic popular al judeţului, de la Cetatea Costeşti, un alt monument istoric atractiv, şi nici Lacul Cinciş. De asemenea, nu au fost trecute obiective turistice importante din Valea Jiului: Peştera Bolii, Staţiunea Straja, zona turistică Parâng.

„Cele mai vizitate obiective în 2017 au fost Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Deva sau obiectivele aflate în subordinea Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane. Cea mai mare creştere a numărului de turişti a fost înregistrată de Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, cu peste 32.600 de bilete vândute în plus în 2017, faţă de anul precedent. Niciunul din obiectivele turistice hunedorene nu a înregistrat scăderi ale numărului de vizitatori în 2017”, a informat ADEH.

Potrivit clasamentului, Castelul Corvinilor a înregistrat peste 333.000 de vizitatori în 2017, Cetatea Devei a avut 193.000 de vizitatori, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, cu situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa - 152.000 de vizitatori, Sarmizegetusa Regia - 71.000, Geoagiu Băi - 43.000, Geoparcul Dinozarilor Ţara Haţegului - 24.000, Muzeul Aurului din Brad - 18.000, Parcul Naţional Retezat - 11.000, Cetatea Mălăieşti - 6.000, Biserica Densuş - 1.000.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Noua Transalpina. Cum arată drumul istoric din munţii Vâlcan

A început construirea uneia dintre cele mai spectaculoase şosele din România, pe crestele Munţilor Vulcan, care va lega judeţele Hunedoara şi Gorj. Vechiul drum, aproape inaccesibil autoturismelor, are o istorie aparte: a fost folosit de romanii care au invadat Dacia, dar şi de Mihai Viteazul.

Marele proiect al cetăţii dacice Blidaru, din anii '70: funicularul de doi kilometri care urma să îi schimbe soarta

Aşezarea de la Blidaru a rămas una dintre cele mai greu accesibile cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, nefiind amenajat un drum de autoturisme pe ultimii trei kilometri din traseu. Specialiştii au propus în anii 1970 construirea unui funicular, cu o lungime de doi kilometri, până la fortăreaţa de pe munte.

Top 10 cele mai atractive localităţi pentru turiştii rămaşi peste noapte în judeţ. Un sat a întrecut municipiul cu telegondolă

Municipiul Deva conduce în clasamentul localităţilor din Hunedoara preferate de turişti care au rămas peste noapte în judeţ, datorită ofertei mai ridicate a locurilor de cazare. O comună din Hunedoara se află în top.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările