Sentinţă definitivă pentru proxeneţii care obligau tinerele să facă sex 19 ore pe zi. Cum s-au îmbogăţit de pe urma fetelor

Sentinţă definitivă pentru proxeneţii care obligau tinerele să facă sex 19 ore pe zi. Cum s-au îmbogăţit de pe urma fetelor

FOTO: ARHIVĂ.

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în procesul în care cinci bărbaţi au fost judecaţi pentru proxenetism. Victimele lor erau tinere din

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care mai mulţi tineri au fost judecaţi pentru proxenetism. Astfel, magistraţii i-au condamnat pe Domiţian Gheorghe Săran la patru ani de închisoare, pe Petru Costel Pienar şi Florin Marius Borşoş la câte doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi pe Daniel Lazăr şi Claudiu Dull la câte doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

În procesul judecat pe fond, la tribunal, Domiţian Gheorghe Săran, Petru Costel Pienar, Florin Marius Borşoş, Daniel Lazăr şi Viorel Claudiu Dull au primit pedepse între 2 ani şi 4 luni de închisoare şi 4 ani şi 10 luni de închisoare, cea mai grea fiind acordată lui Domiţian Săran (30 de ani). Magistraţii au mai dispus confiscarea a peste 550.000 de lei de la aceştia.

Anchetatorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au stabilit că în perioada 2016 până în mai 2017, cei cinci au închiriat mai multe apartamente în judeţele Hunedoara (şase în Deva), Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, care au fost puse la dispoziţia a cel puţin opt tinere care practicau prostituţia, veniturile fiind împărţite de membrii grupării.

Prostituatele racolate proveneau din familii sărace, unele din cartierul Colonie din Petroşani. Unele erau şantajate emoţional sau ameninţate pentru a practica prostituţia, interlopii susţinând că se vor căsători cu ele, dacă vor reuşi să strângă suficienţi bani, deşi aveau familii sau iubite:

„Aceste persoane s-au îndrăgostit de proxeneţi, care au uzat de autoritatea emoţională pe care o deţineau şi o exercitau permanent, pentru a le înlesni practicarea prostituţiei”, se arată în dosar.

„Programul de lucru stabilit de inculpaţi era de la 7, 8 dimineaţa până la ora 2 în ziua următoare, tariful fiind de 200 lei/oră şi 100 lei finalizarea. O tânără avea minim 8 clienţi /zi, dar nu poate aprecia câţi bani a realizat pentru că nu îi număra, nu are studii şi toţi banii îi erau luaţi în totalitate de inculpaţi”, se arată în dosar.

„Inculpaţii au uzat de dreptul la tăcere iar la ultimul cuvânt au negat acuzaţiile şi au declarat că nu au comis acte de înlesnire a prostituţiei şi nu au realizat venituri din înlesnirea prostituţiei”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Reţea de prostituţie în apartamente de bloc condusă de patru hunedoreni. Opt tinere au fost identificate

Drama prostituatei Mariana, „vânată” de un recidivist. Femeia gravidă în luna a noua şi fiica ei de 16 ani au fost violate de mai multe ori pe centura oraşului

Oraşul desfrâurilor din anii 1940, scăpat de sub control: „Muncitoarele fabricii de mătase se dedau la adevărate orgii”

citeste totul despre: