Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Spitalul Judeţean din Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste 100 de milioane de lei au fost investiţi în ultimii ani în modernizare Spitalului judeţean din Deva, însă problemele nu au fost rezolvate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat recent că în ultimii 10 ani au fost investiţi peste 100 de milioane de lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, cea mai importantă dintre ele fiind construcţia unui corp de clădire cu şapte etaje, unde au fost mutate mai multe secţii.

Investiţiile nu au rezolvat toate problemele cu care se confruntă pacienţii.

Una dintre cele mai importante se numără insuficienţa locurilor de parcare din zona spitalului. Parcarea cu circa 50 de locuri din faţa clădirii, împărţită de pacienţi şi de angajaţi, este arhiplină aproape în fiecare zi, iar mulţi dintre oaspeţii unităţii medicale sunt nevoiţi să îşi lase maşinile la distanţe considerabile.

„După ce m-am învârtit jumătate de oră în preajma spitalului judeţean am reuşit să găsesc un loc de parcare în spatele unui bloc din zona Cepromin, de unde am aproape zece minute până la spital. Mai exista soluţia să îmi las maşina pe bulevard, dar sunt zone unde oprirea este interzisă şi riscam să fiu amendat”, spune unul dintre pacienţi. Astfel de plângeri pot fi auzite adesea pe holurile şi în saloanele unităţii medicale.

„Atâta timp cât sunt încă lucrări în desfăşurare nu avem cum să facem flux de maşini. Când vor fi terminate proiectele de reparaţii capitale, vor fi mai multe locuri de parcare”, a declarat Lidia Roşca, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

O soluţie propusă de circa trei ani a fost construcţia unei parcări supraetajate în faţa spitalului judeţean, de către municipalitate. Între timp, proiectul a fost abandonat, nefiind considerat fezabiil. „Arhitecţii au dat aviz negativ construirii parcării supraetajate în faţa spitalului. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara are un proiect de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, care se suprapunea cu proiectul propus de fosta conducere a primăriei. Amprenta clădirii UPU era la circa patru metri de cea a parcării supraterane. Nu primeau aviz de la ISU în aceste condiţii. Am optat pentru varianta construcţiei unei parcări supraterane în zona Ulpia, 300 – 350 de locuri, pe structură metalică, cu două – trei niveluri, prin care cred că vom rezolva problema lipsei locurilor de parcare din această zonă”, susţine primarul Devei, Florin Oancea.

El a adăugat că în 2020 ar putea începe lucrările la noua parcare şi vor dura doar câteva luni, timpul de execuţie fiind mai redus la construcţiile pe structuri metalice decât la cele din beton, cum a fost proiectul iniţial. Fondurile pentru investiţie vor fi alocate de la bugetul local, a mai precizat Florin Oancea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă”

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: