Patrule cu elicopterul pentru depistarea tăierilor ilegale din pădurile Hunedoarei. Ce au observat jandarmii

Patrule cu elicopterul pentru depistarea tăierilor ilegale din pădurile Hunedoarei. Ce au observat jandarmii

Imagini aeriene cu o pădure unde aveau loc tăieri ilegale de arbori. FOTO: IJJ Hunedoara

Jandarmii şi ofiţerii de aviaţie au survolat judeţul Hunedoara cu un elicopter pentru a depista locurile unde au loc exploatări ilegale de pădure.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând din aprilie 2021, au fost organizate patrule aeriene, cu ajutorul elicopterelor, pentru a fi identificate zonele în care au loc activităţi de exploatare a pădurilor.

Inventarul pădurilor din Retezat. Cine le deţine şi ce suprafeţe ocupă pădurile virgine şi cvasivirgine

Blestemul Lacului Cozia. Apele sale au ascuns o crimă înfiorătoare, neelucidată de peste 15 ani VIDEO

Hunedoara, în topul judeţelor cu păduri virgine şi cvasivirgine. Alte 787 de hectare adăugate în catalog

Acţiunile de patrulare aeriană au fost planificate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara împreună cu Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, având în vedere că suprafaţa împădurită din judeţul Hunedoara depăşeşte 300.000 de hectare, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.


Foto: IJJ Hunedoara

„Pe timpul misiunii de zbor din data de 13 aprilie 2021, pe raza comunei Dobra, din judeţul Hunedoara, a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier. După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la faţa locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara. În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier”, a informat IJJ Hunedoara.


Foto: IJJ Hunedoara

Acţiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua şi în perioada următoare. Potrivit IJJ Hunedoara, ele au drept scop prevenirea şi combaterea tăierilor nelegale din păduri şi recunoaşteri specifice ale reliefului judeţului Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Runcu Mare, satul ascuns din Ţinutul Pădurenilor. Splendoarea iernii în locul care sfidează sălbăticia VIDEO

Satul din inima munţilor, cu şosea nouă şi iluminat modern, unde oamenii înfruntă haitele de lupi VIDEO

FOTO Lumea de altădată a Pădurenilor. Ţinutul vestit din Munţii Poiana Ruscă în ilustraţii de colecţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările