Parcările de pe Autostrada A1 în judeţul Hunedoara vor fi dotate cu restaurante, spaţii de servicii şi benzinării

Parcările de pe Autostrada A1 în judeţul Hunedoara vor fi dotate cu restaurante, spaţii de servicii şi benzinării

Autostrada A1. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

În parcările de pe Autostrada A1, aflate în zona localităţilor Ilia şi Orăştie, vor fi construite spaţii de servicii şi benzinării.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma atribuirii contractelor de concesiune de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), două companii vor dezvolta patru noi spaţii de servicii la Orăştie şi Ilia, pe Autostrada A1.

Cum arată podurile pentru sălbăticiuni, de pe autostrada Lugoj-Deva, la doi ani de la construire VIDEO

Podul verde al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a ajuns ecoductul pentru animale, la doi ani de la construcţie VIDEO

Autostrada Lugoj - Deva. Ce se întâmplă pe lotul „tunelurilor pentru urşi”, estimat la 300 de milioane de euro

„În zona municipiului Orăştie, la km 340 + 500, compania Rompetrol va dezvolta două spaţii de servicii (câte unul pe fiecare sens) care vor cuprinde pe lângă staţiile de carburanţi, staţii de încărcare a vehiculelor electrice, o parcare securizată, un restaurant, precum şi grupuri sanitare moderne. La Ilia, în zona km 389 + 17, compania MOL va construi alte două spaţii destinate celor care tranzitează judeţul care vor cuprinde pe lângă dotările clasice, inclusiv spaţii de joacă pentru copii, pentru animale de companie şi o zonă destinată producătorilor locali”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Cele patru spaţii de servicii au termen de finalizare a lucrărilor luna iunie 2022.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, în martie, cu Rompetrol şi MOL contractele de concesionare, pentru 20 de ani, pentru utilarea, dotarea, operarea şi întreţinerea spaţiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile A1 şi A2.

Potrivit CNAIR,  dotările minime obligatorii pe care concesionarul trebuie să le proiecteze, construiască (sau care sunt deja construite), finanţeze, opereze şi întreţină, astfel încât spaţiile de servicii aferente fiecărui lot să fie complet funcţionale, sunt: parcare, toalete publice, staţie distribuţie carburant, inclusiv staţie reîncărcare vehicule electrice, spaţiu comercial, snack bar. De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa şi alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată etc) faţă de cele minime impuse obligatoriu prin caietul de sarcini.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Dealul Liliecilor, construcţia de anvergură de pe Autostrada Lugoj - Deva. Cum arată la un an de la inaugurare

Un nod rutier pe Autostrada Lugoj - Deva a fost deschis cu o întârziere de 6 luni. Explicaţiile autorităţilor

Şoseaua Deva - Lugoj a intrat în şantier pe cel mai tranzitat sector, care nu este „dublat” de autostradă 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările