Fotografii virale de buletin. Superman şi Omul Paianjen sunt fraţi şi s-au născut în Hunedoara

Fotografii virale de buletin. Superman şi Omul Paianjen sunt fraţi şi s-au născut în Hunedoara

Superman şi Spaderman. Sursa: Facebook.

Doi fraţi născuţi în Hunedoara au deveni faimoşi pe Internet, datorită prenumelui lor. Unul se numeşte „Superman”, iar celălalt „Omul Paianjen”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o familie din municipiul Hunedoara, rezidentă în Marea Britanie, doi fraţi poartă nume de super-eroi ai filmelor de acţiune. Unul dintre tineri se numeşte „Superman”, iar celălalt „Spaderman” (n.r. „Spiderman” – „Omul Paianjen”). Fotografiile cu cărţile de identitate ale celor doi au devenit virale pe reţelele sociale.

 Cartierul exclusivist al romilor din Hunedoara înfloreşte: palate cu 3 etaje şi curţi „împărăteşti“ cu bolizi de lux

Poliţist, despre cei prinşi noaptea la furat: „Ne-au plecat valorile pe stradă. Erau miraţi că am căzut pe ei”

Alertă la palatele cu turnuleţe. Cartierul romilor bogaţi din Hunedoara, asaltat de poliţişti şi jandarmi VIDEO

Locul naşterii tinerilor cu prenume inspirate din filmele de Hollywood este cartierul „palatelor cu turnuleţe” locuite de familiile romilor înstăriţi. Aici şi alţi locatari au purtat prenumele Superman, dar şi ale altor personaje de film: Piedone, Şerif, Rambo.

Povestea cartierului de palate

„Cartierul palatelor”  a fost înfiinţat în ultimele trei decenii la intrarea în Hunedoara dinspre Călan, pe Drumul Judeţean 687, între satul Hăşdat şi cartierul Chizid, într-o zonă unde în trecut au funcţionat serele municipiului şi o unitate militară. În apropiere se afla şi vechea haldă de gunoi a Hunedoarei, învecinată câtorva bordeie ale familiilor sărace.

În anii ´90, unii dintre localnici au prosperat treptat, de pe urma afacerilor cu fier vechi, la mare modă în acea vreme, în care combinatul siderurgic din Hunedoara intrase într-un declin ireversibil. Alţi romi şi-au sporit averea de pe urma bişniţei cu bunuri aduse din Occident, iar alţii susţineau că sursa îmbogăţirii lor a fost aurul ţinut ascuns pe timpul regimului comunist.

Vilele opulente şi stridente, multe construite fără autorizaţii, au fost una dintre investiţiile preferate ale localnicilor, iar treptat întreaga înfăţişare a zonei mărginaşe a Hunedoarei s-a schimbat. Familiile bogate de romi au transformat locurile de la marginea municipiului Hunedoara într-un cartier exclusivist, ocupat de peste 50 de „palate ţigăneşti”, clădiri cu două şi trei etaje, cu faţade zugrăvite în culori ţipătoare şi cu acoperişuri de tablă împodobite cu ornamente strălucitoare şi, uneori, cu numele proprietarilor.

Mai puţin străzile din cartier, rămase în mare parte nemodernizate.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Oaspeţii surpriză ai carierei din Hunedoara, devenită groapă de gunoi. „Minunea” de pe Dealul Chizid

Topul celor mai bizare palate ale romilor din România: clădirile în care s-au investit milioane de euro

Povestea bulibaşei cu cravată de aur şi a palatelor sale luxoase. Cum au ajuns cei mai bogaţi romi să-şi blesteme soarta

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările