Corvinul Hunedoara a fost readus acasă. Echipa de fotbal va putea folosi numele vechiului club

Corvinul Hunedoara a fost readus acasă. Echipa de fotbal va putea folosi numele vechiului club

Stadionul din Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Echipa locală de fotbal din Hunedoara, finanţată de municipalitate, va putea juca sub numele FC Corvinul Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara, aflat în subordinea municipalităţii au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii „FC Corvinul 1921 Hunedoara”. Astfel, echipa locală de fotbal va putea folosi din nou numele FC Corvinul Hunedoara,

Centenarul fotbalului hunedorean. Mii de oameni la meciul omagial dintre Corvinul şi echipa României VIDEO

Povestea savuroasă din istoria Corvinulului: de ce hunedorenii jucau în echipamentul naţionalei Honduras

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO


„Brandul amintit era deţinut de o persoană fizică din Bucureşti care a fost de acord să îl cedeze municipalităţii în schimbul sumei de 47.000 de euro, sumă ce reprezenta o creanţă a vechiului club Corvinul (un împrumut pentru care s-a garantat cu documentele mărcii). Marca a fost achiziţionată de CS Hunedoara din bani privaţi, mai precis din sumele donate de mai multe persoane fizice şi juridice (societăţi comerciale) cu ocazia evenimentului Fotbal Centenar Corvinul, organizat în data de 4 septembrie”, a informat Primăria Hunedoara.

Din 12 octombrie, municipalitatea este proprietara mărcii „FC Corvinul 1921”, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Tot în urma demersurilor legale efectuate în ultima perioadă, Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara sunt, de acum, singurele entităţi care pot comercializa produse promoţionale sub marca „FC Corvinul 1921 Hunedoara”. Conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal, denumirea oficială a echipei de fotbal a oraşului, CS Hunedoara, va putea fi schimbată, oficial, cel mai probabil, doar de la începutul sezonului competiţional 2022 – 2023, a informat Primăria Hunedoara.

O istorie de un secol

Clubul de forbal Corvinul din Hunedoara are o istorie de un secol. A fost fondat în 1921, iar de-a lungul timpului a purtat şi alte denumiri. În anii ´80, Corvinul a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România.

Începând din anul 2005, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. În noiembrie 2005, marca „FC Corvinul 1921” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, de către Mircea Alic, fostul director al Fotbal Club Corvinul Hunedoara. Din acelaşi an, însă, din cauza datoriilor clubului către bugetul de stat şi către unii dintre jucători, FC Corvinul Hunedoara a fost dezafiliată din toate competiţiile de fotbal. Ulterior, Mircea Alic a cedat marca omului de afaceri Octavian Marin, în contul unor datorii pe care Alic le-a estimat la circa 45.000 de euro. Omul de afaceri din Bucureşti a rămas în posesia brandului „FC Corvinul 1921”, în timp ce în Hunedoara nicio echipă de fotbal nu a mai putut folosi acest nume.

Din 2016, municipalitatea a înfiinţat CS Hunedoara, echipa de fotbal care activează în prezent în Liga a treia.

În 2019, Asociaţia Suporterilor Corvinişti a iniţiat o campanie de strângere de fonduri prin care a dorit să achiziţioneze marca „FC Corvinul 1921”. De la începutul acestui an, municipalitatea şi-a anunţat intenţia de achiziţiona marca, în condiţiile legii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Mircea Lucescu, în Hunedoara: „M-au năpădit amintirile cu acea echipă teribilă, Corvinul, şi sper să o văd renăscând”

Gelu Simoc a murit. Povestea de viaţă a fostului preşedinte al FC Corvinul, în anii de glorie ai fotbalului hunedorean

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările