Coronavirusul face ravagii în judeţul Hunedoara. Prefect baricadat la serviciu, Primărie închisă, politicieni panicaţi

Coronavirusul face ravagii în judeţul Hunedoara. Prefect baricadat la serviciu, Primărie închisă, politicieni panicaţi

Vasilică Potecă, izolat în Prefectură.

După ce trei lideri locali ai PNL din judeţul Hunedoara au ajuns în spital, infectaţi cu virusul Covid – 19, şefii mai multor instituţii, primari, şi lideri locali ai partidelor politice au intrat în autoizolare, în aşteptarea rezultatelor testului epidemiologic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coronavirusul a creat probleme mari în judeţul Hunedoara. Şefii mai multor instituţii publice şi liderii locali ai partidelor politice au intrat în autoizolare, în aşteptarea rezultatelor la testul epidemiologic.

Printre primii care au anunţat acest lucru au fost Florin Oancea - primarul municipiului Deva, deputatul Lucian Heiuş – preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Hunedoara şi Adrian David - administratorul public al municipiului Deva. Cei trei lideri locali ai PNL s-au numărat printre politicienii care au participat luni, 9 martie, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie a.c. unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19. Sâmbătă, Oancea, Heiuş şi David au fost depistaţi pozitiv, cu coronavirus şi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

„Suntem bine, nu prezentăm simptome şi suntem sub tratament. Cadrele medicale de aici, în ciuda volumului uriaş de muncă, sunt profesionişti desăvârşiţi şi le mulţumesc pentru efortul pe care îl fac. La întoarcerea mea din Bucureşti nu am avut contact cu nimeni din judeţ, nici cu membrii familiei mele”, a anunţat Lucian Heiuş.

„Eu sunt alături de Lucian Heiuş şi Adrian Nicolae David internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, starea sănătăţii noastre este bună, nu prezentăm simptome şi urmăm tratamentul medical”, a anunţat şi Nicolae Oancea. Şi fiica sa a fost depistată pozitiv, cu coronavirus.

„Vă pot spune că suntem bine, nu prezentăm simptome şi suntem sub tratament. Toţi cei care au intrat in contact cu noi, începând cu 9 martie 2020 sunt rugaţi sa sune la numerele de telefon puse la dispoziţie de DSP. 0768 193 630 şi 0768 193 629, 0254 225 242 şi 0768 193 639”, a  transmis şi Adrian David.

Primăria Deva, închisă; angajaţii, trimişi acasă

În ultimele zile, Adrian David şi Florin Oancea au intrat în contact cu o mulţime de angajaţi ai municipalităţii din Deva, iar aproape 60 dintre ei au decis să se autozioleze. „Ca urmare a faptului că aproximativ 60 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Deva se află în prezent în izolare voluntară la domiciliu, începând cu data de 14 martie, urmând a fi testaţi epidemiologic pentru infectarea cu virusul COVID – 19, pentru a preveni răspândirea virusului, pentru a proteja cetăţenii care au legături directe cu persoanele din cadrul Primariei Municipiului Deva, precum şi pe angajaţii instituţiei… activitatea Primăriei Municipiului Deva din Piaţa Unirii, nr. 4 se suspendă până la o dată stabilită ulterior (în funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice), cu excepţia Biroului de Situaţii de Urgenţă, camera 26, birou care va executa activităti conform dispoziţiei Primarului, respectiv asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu. În sediul Primariei se vor executa lucrări de dezinfecţie”, a informat, duminică seara, Primăria Deva.

Şefii de instituţii, în izolare

Nu doar salariaţii primăriei, ci şi o mulţime de politicieni locali şi şefi de instituţii au intrat în izolare. Mircea Bobora - preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi Costel Avram – administrator public al judeţului Hunedoara aşteaptă de acasă rezultatele verificării epidemiologice. Primarii Tiberiu Iacob – Ridzi (Petroşani) şi Marcel Goia (Haţeg) sunt şi ei în izolare. Conducerea Prefecturii Hunedoara a luat aceeaşi măsură, doar că prefectul Vasilică Potecă a decis să rămână în autoizolare în incinta instituţiei.

Contre între politicieni

Şi senatorul PNL Carmen Hărău s-a autoizolat la domiciliu, deşi a fost testată negativ. Mesajul său pentru şeful PSD Hunedoara a stârnit controverse.

„Când am citit declaraţia d-lui Laurenţiu Nistor (n.red. - preşedintele PSD Hunedoara), m-am gândit că, dacă testul meu la coronavirus ar ieşi pozitiv, înainte de izoletă, internare, tratament... (Doamne fereşte!) specimenul acesta politic ar merita să trag repede o fugă pe unde se găseşte şi să-l pup apăsat ca recompensă pentru felul ticălos în care face politică de 30 de ani! Problema mea este că, spre deosebire de el, eu nu pot să fac rău conştient cuiva...nici măcar lui!. Citiţi şi minunaţi-vă: Laurenţiu Nistor: „Pe când parlamentarii hunedoreni liberali conduşi de deputatul Lucian Heiuş se autoizolează, ascunzându-se în case, fugind de responsabilităţi, noi am plecat spre Bucureşti, deoarece este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere situaţia în care se află ţara. Trebuie să fim responsabili, să ne gândim la ţară şi să punem mai presus de noi şi de interesele politice sănătatea şi siguranţa românilor", a scris Carmen Hărău, rămasă acasă pentru următoarele 14 zile.

În judeţul Hunedoara, 20 de oameni au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, 32 de oameni sunt în carantină, iar 476 de persoane sunt în autoizolare.


Mai puteţi citi şi:

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: