Bărbat înşelat prin metoda „verigheta de aur” după ce a crezut că va fi salvat de duhurile rele

Bărbat înşelat prin metoda „verigheta de aur” după ce a crezut că va fi salvat de duhurile rele

ARHIVĂ.

Un localnic din Orăştie a rămas fără verigheta de aur, după ce a crezut vorbele unor escroci, care i-au spus că îl vor ajuta să scape de duhurile rele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Orăştie, a reclamat la Poliţie că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Pensionarul le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu, a fost acostat de patru doi bărbaţi şi două femei, care se deplasau cu un autoturism.

Bărbatul aflat la volan a oprit maşina şi i-a propus vârstnicului să îşi dea jos verigheta din aur pentru ca acesta să o „cureţe de duhurile rele”, după care i-o va restitui. Bărbatul a acceptat oferta şi a primit, în schimbul bijuteriei, un şerveţel învelit cu bandă adezivă, în care s-ar fi aflat verigheta sa, pe care i s-a recomandat să îl deschidă doar după trei zile.

Odată ajuns la domiciliu, bărbatul, curios, a deschis ambalajul oferit la schimb şi a  constat că în interiorul acestuia nu se afla verigheta sa, ci o piatră.

„Poiţiştii au întocmit dosar penal pentru  înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului. Totodată, atrag atenţia cetăţenilor să nu accepte „oferte” de acest gen, care se bazează pe naivitatea potenţialelor victime şi ascund intenţii infracţionale evidente”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să ciitiţi şi:

O femeie a rămas fără toţi banii strânşi, după ce a primit un necunoscut în casă. Bărbatul i-a spus că verifică prizele

O femeie înşelată că va primi o valiză plină cu bani şi-a trimis toate economiile unui escroc. Ce sumă uriaşă a pierdut

O femeie a fost prădată în stradă. A crezut că a primit în dar o mulţime de bijuterii, dar s-a trezit fără aurul purtat
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: