Avram Iancu a renunţat la candidatură: „Dorind să salvez România, am constatat că sunt prea mulţi salvatori!”

Avram Iancu a renunţat la candidatură: „Dorind să salvez România, am constatat că sunt prea mulţi salvatori!”

Avram Iancu. FOTO: pagina personală FACEBOOK.

Avram Iancu s-a retras din cursa prezidenţială, după ce nu a reuşit să strângă decât o mică parte din numărul de semnături de susţinere necesare pentru a putea candida.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avram Iancu, hunedoreanul care a traversat Canalul Mânecii înot şi a înotat aproape 3.000 de kilometri în Dunăre, şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială, după ce la începutul lunii august îşi anunţase candidatura. Avram Iancu nu a putut strânge cele 200.000 e semnături de susţinere, necesare pentru a putea candida.

„Este o cifră uriaşă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenţionat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strâns 1.247 de semnături”, a declarat Avram Iancu.

„Dorind să salvez România am costatat că sunt prea mulţi „salvatori”. Toţi sunt de acord cu un consens; întregul eşichier polititc să se aşeze în spatele lor. Nu în spatele altora. Declar misiunea imposibilă, aşa că mă retrag! Mă felicit pentru această acţiune. Personal mi-am facut un mare bine. Contrar sfaturilor preţioase a multor prieteni (cărora le mulţumesc) de a nu mă ” încurca în aşa ceva”, am făcut-o. Dacă nu o făceam, cu siguranţă, pe la 65 de ani trăiam cu falsa impresie ca aş fi putut salva România şi că n-am făcut-o”, a mai scris hunedoreanul.

Avram Iancu este născut la 18 februarie 1976 la Petroşani, este bibliotecar şi practică sportul de la vârsta de 10 ani. A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016. În 2017, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. De asemenea, anul trecut a înotat în Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avram Iancu, cu un nou mesaj înţepător pentru colegul maghiar, după scandalul saniei. Cum le-a mulţumit românilor

Avram Iancu, înfuriat la culme de colegul maghiar: „Eşti un câine şi nu un om. Ai mai înjunghiat o dată pe Avram Iancu”

Avram Iancu, românul care a cucerit Marea Neagră. Mesajul emoţionant după cursa de 700 de kilometri spre Istanbul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările