Alin Simota a fost condamnat la doi ani de închisoare, de Judecătoria Deva

Alin Simota a fost condamnat la doi ani de închisoare, de Judecătoria Deva

Alin Simota se află în arest preventiv.

Alin Simota a fost condamnat la închisoare, într-un dosar judecat la Judecătoria Deva. A fost trimis în judecată pentru infracţiunea de conflict de interese. Afaceristul din Valea Jiului mai este judecat şi în alte dosare penale, aflate pe rolul instanţelor hunedorene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Deva l-au condamnat pe Alin Simota la doi ani de închisoare, într-un dosar în care a fost acuzat de conflict de interese.

„Instanţa aplică inculpatului pedepsele complementare constând în interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, în interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat respectiv în interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de administrator, director, asociat sau membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 10 (zece) ani. Obligă inculpatul la 1.000 de  lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei prezentei hotărâri”, a informat Judecătoria Deva.

„Prin rechizitoriul nr. 374/P/2013 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din data s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Simota Alin pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. În fapt s-a reţinut că în calitate de consilier judeţean, inculpatul a participat la luarea unei decizii, respectiv la adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean privind finanţarea lucrărilor suplimentare privind execuţia unui proiect de modernizare şi echipare cu aparatură de către o societate pe care inculpatul o administra în fapt şi al cărui angajat era, obţinându-se astfel pentru sine şi pentru societate un folos patrimonial în sumă de aproximativ 260.000 de lei”, a informat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În prezent, Alin Simota se află în închisoare. A fost arestat preventiv din luna septembrie, într-un dosar de crimă organizată, în care a mai fost cercetat în stare de arest preventiv pentru aproape un an.


Vă recomandăm şi:

Cristian Litera se întoarce în închisoare. Crimele celui mai temut interlop devean

Cristian Litera, fostul om de încredere al milionarului Alin Simota, anchetat pentru infracţiuni grave de crimă organizată, şi condamnat într-un dosar de înşelăciune la zece ani de închisoare, a fost trimis în arest preventiv. Din luna mai, el se afla în arest la domiciliu, dar a încălcat dispoziţiile instanţei.

Alin Simota divorţează din închisoare. Afaceristul din Valea Jiului şi a doua lui soţie se despart de comun acord

Aflat în închisoare din luna septembrie, după ce a mai petrecut un an în arest preventiv, Alin Simota are probleme şi în căsnicie. A depus, împreună cu soţia sa Mirela Simota, o cerere de divorţ prin acord, la Judecătoria Petroşani.

Baza sportivă Jiul Petroşani, falimentată  de Alin Simota, a fost redată primăriei

Baza sportivă Jiul din Petroşani a reintrat în administrarea Primăriei Petroşani. În ultimii 15 ani ea fost patronată de afaceristul Alin Simota, arestat în prezent într-un dosar în care e acuzat de infracţiuni economice, iar în ultimii aproape doi ani a fost lăsată în paragină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările