A nins abundent în Munţii Orăştiei. Ce recomandări primesc turiştii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia

A nins abundent în Munţii Orăştiei. Ce recomandări primesc turiştii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia

FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Programul de vizitare a sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia s-a modificat, iar drumul spre aşezarea din Munţii Orăştiei este dificil, din cauza ninsorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Munţii Orăştiei, iarna şi-a intrat în drepturi, astfel că pe DJ 705A pe sectorul Costeşti – Sarmizegetusa Regia a nins mai consistent, în zonă se intervine cu un buldoexcavator pentru curăţarea zăpezii depusă pe partea carosabilă, informează Administraţia sitului Sarmizegetusa Regia.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, pentru a preveni producerea de evenimente rutiere.

„Dorim să le reamintim vizitatorilor Sarmizegetusei Regia, că programul de vizitare s-a modificat, situl este deschis pentru vizitare între orele 10.00 - 15.00. Acest program este valabil pe durata întregului anotimp rece”, au informat reprezentanţii administraţiei de la Sarmizegetusa Regia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele templelor dacilor: altare de sacrificii, locuri de observaţii cereşti şi sanctuare de iniţiere a războinicilor. De ce au fost distruse din temelii de romani

Matriţa antică din Sarmizegetusa Regia va fi reevaluată. Un istoric renumit a fost propus pentru expertizarea artefactului

VIDEO Filmul secret care dezvăluie cum a fost găsită matriţa din Sarmizegetusa Regia. „Am cerut recompensa, aflând că valorează cât trei brăţări dacice”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: