Zece studenţi din Galaţi vor crea un sistem inteligent pentru ghidarea autovehiculelor autonome

Zece studenţi din Galaţi vor crea un sistem inteligent pentru ghidarea autovehiculelor autonome

Şeful de lucrări Florin Marin Bogdan alături de studenţii săi Foto: Valentin Trufaşu

Firma Bosh a selectat studenţii pentru a participa la competiţia Bosch Future Mobility, lansată de Centrul de Inginerie Bosch Cluj, care îşi propune să ajute viitorii ingineri să îşi descopere abilităţile de inovare şi lucru în echipă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două echipe formate din câte cinci studenţi, membri ai Cercului ştiinţific studenţesc de informatică aplicată în ingineria materialelor, din cadrul Facultăţii de Inginerie din Galaţi, au fost admise, în urma unui interviu susţinut în faţa unor specialişti de la firma Bosch, în competiţia Bosch Future Mobility.

În timpul acestui concurs, studenţii vor avea şansa de a lucra, sub îndrumarea unor specialişti extrem de calificaţi şi cu experienţă de la Bosch, cu tehnologii inovative, hardware şi software. 

Cele două echipe, coordinate de şeful de lucrări dr. ing. Florin Marin Bogdan, au în componenţă următorii studenţi:

-Echipa "Danubius Carpiani": Nistor Dorin (IV IAIM-Facultatea de Inginerie), Marian Leica (IV IAIM-Facultatea de Inginerie), Plângău Daniel (III IAIM-Facultatea de Inginerie), Ene Iulia ( III MI- Facultatea de Ştiinţe şi Mediu), Giulia Nechita (anul II IM-Facultatea de Inginerie);

-Echipa "Novum Castrum": Florin Macovei (IV IAIM-Facultatea de Inginerie), Efros Ion (II IM-Facultatea de Inginerie), Toderasch George (II IM-Facultatea de Inginerie) Dogaru Alexandru (II IM-Facultatea de Inginerie), Stavăr Paraschiva (II IM-Facultatea de Inginerie).

Echipele de studenţi selectate în urma interviului vor avea sarcina de a realiza un sistem performant inteligent pentru ghidarea autovehiculelor autonome şi de a susţine proiectul la un concurs ce se va desfăşura în luna mai 2019 la Cluj Napoca. Competiţia necesită cunoştinţe de programare, vedere artificiala, teoria sistemelor, automatizări, simulare a ansamblurilor cinematice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările