VIDEO Gest revoltător într-o comună din Galaţi: monumentul eroilor din Războiul Marii Uniri, îngropat sub un brad din plastic cu beculeţe şi globuri

VIDEO Gest revoltător într-o comună din Galaţi: monumentul eroilor din Războiul Marii Uniri, îngropat sub un brad din plastic cu beculeţe şi globuri

Monumentul eroilor din Cudalbi, cu şi fără brad FOTO Facebook/Iulian Ion

Primarul localităţii Cudalbi, unde s-a întâmplat acest lucru, spune că decizia pe care a luat-o nu este o lipsă de respect faţă de eroii neamului şi faţă de Centenarul Unirii, deoarece „oamenii din localitate au o părere bună”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gest revoltător al administraţiei publice locale din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi. La iniţiativa primarul Ştefan Drugan (PSD), monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, aflat chiar în centrul localităţii, a fost îngropat sub un brad artificial împodobit cu beculeţe şi globuri.

O filmare cu bradul care acoperă monumentul Eroilor au fost postată pe reţelele de socializare de către un localnic, iar reacţiile publicului nu au întârziat. 

Sute de oameni au dezaprobat getul edilului, considerând că este vorba despre o pângărire a memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru ţară şi au pus bazele procesului care a dus la făurirea Marii Uniri al cărei Centenar îl sărbătorim în acest an.

Primarul Ştefan Drugan are crede, însă, că totul este o mare exagerare şi că, de fapt, gestul său nu a adus nicio atingere memoriei înaintaşilor.

„Nu este o lipsă de respect faţă de eroi, ba din contra. Oamenii din localitate au o părere bună. A fost o propunere a unui grup din Primărie la care eu m-am aliat şi am fost de acord. Sincer să fiu, mie îmi place. Nu aş putea să vă spun cât a costat, sunt documente în acest sens”, a declarat edilul.

„Sunt de acord şi cu cei care spun că mai bine îl puneam lângă monument. Oricum este ultimul an pentru că centrul de greutate al localităţii se va muta în altă parte, acest brad va sta în parc… Nu am crezut că o să iasă atâta tămbălău pentru o chestie foarte simplă şi frumoasă… În alte părţi se îmbracă în plasă construcţii, mănăstiri şi biserici şi asta nu-i împiedică pe oameni să se închine la biserică ”, a mai spus Ştefan Drugan.

Primarul comunei a încercat să „dreagă busuiocul” afirmând şi că bradul şi luminiţele sunt nişte simboluri care ar putea avea legătură cu sufletele eroilor, adăugând că electoratul îl va sancţiona la urne dacă a făcut ceva greşit.

„Poate eu nu gândesc normal, dar dacă tatăl meu ar fi acolo, bunicii mei, rudele mele, vă spun că nu m-ar deranja, m-ar bucura pentru că în felul ăsta le cinstim memoria…. Mai este un an şi jumătate până la alegerile locale şi o să văd care este impactul, dacă impactul va fi negativ, oamenii mă vor trimite acasă”, a spus primarul Drugan, care a precizat că nu are de gînd să scoată bradul din plastic de peste monument.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările