Un muzeu din Galaţi a donat Spitalul Judeţean de Urgenţă echipamente medicale pentru pacienţii cu Covid-19

Un muzeu din Galaţi a donat Spitalul Judeţean de Urgenţă echipamente medicale pentru pacienţii cu Covid-19

Imagine de la predarea aparaturii donată spitalului din Galaţi FOTO Costiuc Petrică

Valoarea aparaturii şi materialelor aferente se ridică la 80.000 de lei, iar banii au fost strânşi prin contribuţia Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi printr-o campanie umanitară organizată de Eparhie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a donat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo, patru concentratoare de oxigen EverFlo, şase măşti dedicate şi kitul cu accesorii şi consumabile. Valoarea dispozitivelor medicale, care sunt specifice pentru asistarea persoanelor cu probleme respiratorii (cum sunt cele provocate de Covid-19), este de 80.000 lei.

Finanţarea proiectului s-a realizat prin contribuţia Muzeului eparhial şi a altor donatori în cadrul campaniei intitulată ”Donează pentru viaţă”, desfăşurate în perioada martie-mai 2020.

„Prin această iniţiativă binecuvântată de Arhiepiscopul Casian, chiriarhul Dunării de Jos, s-a dorit sprijinirea cu aparatura necesară îngrijirii persoanelor afectate de noul coronavirus internate în Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Sf. Ap. Andrei din Galaţi”, a precizat biroul de presă al Arhiepiscopiei.

Aparatul cu toate cele necesare funcţionării au fost livrate unităţii medicale gălăţene de către directorul Muzeului eparhial, părintele Cosmin Ilie.  

În Capela ”Întâmpinarea Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” din cadrul Muzeului eparhial, au fost semnate documentul de receţie cu firma distribuitoare a echipamentului medical şi documentul de donare a acestor aparate către conducerea spitalului.

După preluarea aparaturii de personalul medical desemnat, în vederea utilizării corespunzător a acestora a fost realizată instruirea de către firma distribuitoare a echipamentelor.

Ventilatorul Trilogy Evo asigură ventilaţia cu presiune pozitivă, invazivă şi neinvazivă, a pacienţilor, fiind  un dispozitiv medical conceput pentru a fi utilizat de personal calificat, instruit sub supravegherea unui medic, în conformitate cu specificaţiile tehnice.

Trilogy Evo este un sistem de ventilaţie pneumatic, controlat electronic, compatibil cu o serie de accesorii care permite o gamă variată de moduri de tratament.

De asemenea, în perioada de pandemie, pentru a fi alături de vizitatorii care nu au mai avut acces fizic la serviciile şi bunurile culturale ale muzeului, au fost realizate şi puse la dispoziţie: un tur virtual al clădirii şi obiectelor adăpostite în muzeu, cataloage de expoziţie şi alte materiale informative despre proiectele culturale, artistice şi spirituale desfăşurate de această instiuţie de cultură. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările