Donaţie de materiale sanitare pentru Spitalul din Târgu Bujor. Gestul, făcut de asociaţia Melaniei Medeleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donaţia a venit ca răspuns la un apel lansat de două asociaţii neguvernamentale locale, respectiv Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi „Mă Bucur de Viaţă” din Galaţi şi Asociaţia cu Drag şi Dor Pentru Comunitate din Tg. Bujor.

Apelului umanitar făcut de Asociaţia pentru Copii cu Dizabilităţi „Mă Bucur de Viaţă” din Galaţi şi de Asociaţia cu Drag şi Dor Pentru Comunitate din Târgu. Bujor, în vederea donării de echipamente medicale ATI şi materiale sanitare pentru protejarea de SARS-Cov-2 a personalului medical şi a pacienţilor din Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor, nu a rămas fără ecou.

După ce Universitatea Apolonia din Iaşi.a donant amintitei unităţi medicale un aparat Real-Time PCR pentru testarea suspecţilor de infecţie cu SARS-CoV-2 (astfel, spitalul din Tg. Bujor este singurul din din judeţ, din afara municipiului Galaţi, care are o asemenea aparatură), a dat dovadă de solidaritate şi Asociaţia „Zi de BINE” din Bucureşti (https://www.facebook.com/zidebine.ro). Amintitul ONG este fondat de cunoscuta Melania Medeleanu şi de Luciana Zaharia.

Prin proiectul „#scutpentruspitale”, asociaţia menţionată a donat târgbujorenilor materiale sanitare de protecţie în valoare totală de 10.025 lei, după cu urmează: măşti chirurgicale (1.000 buc.), măşti KN95  (230 buc.), dezinfectant Bionet AG-Flacon 1l (2 buc.), ochelari cu lentilă anti-ceaţă (45 buc.), covoare dezinfectante (4 buc.), viziere cu ecran de protecţie RUBIN (100 buc.), termometru NC TF-600 (1 buc.), halate UF (30 buc.),gel dezinfectant Klintensiv 500 ml (10 buc.) şi cremă Nivea 400ml (24 buc.).

„Acţiunea umanitară va continua în perioada imediat următoare pentru sprijinirea instituţiei medicale bujorene cu materiale sanitare şi echipamente medicale ATI atât de necesare în aceste vremuri grele”, au precizat cei de la asociaţiile gălăţene implicate. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite