Traficant trimis să se reabiliteze la o şcoală gimnazială. Ce promisiuni le făcea tinerelor care sperau într-o viaţă de vis în Anglia

Traficant trimis să se reabiliteze la o
şcoală gimnazială. Ce promisiuni le făcea tinerelor care sperau într-o viaţă de vis în Anglia

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat ajutat de doi complici iniţia relaţii sentimentale cu tinere prin metoda ”Loverboy”, pe care le convingea apoi să meargă în Anglia, unde fetele aflau că, de fapt, nu urmau să se căsătorească cu acesta, ci să se prostitueze pentru el şi acoliţii săi.

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv pe trei gălăţeni, Lazăr Marius-Daniel (24 de ani), Lazăr Marcel (48 de ani) şi Preda Nicoleta-Nela ( 33 ani) la pedepse cu închisoarea, dar cu suspendarea executării sub supraveghere. Lazăr Marius-Daniel a primit 3 ani de închisoare, iar Preda Nicoleta-Nela a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Instanţa i-a achitat pe cei trei de acuzaţia de constituire a unui grup infracţional, iar pe Lazăr Marcel şi de acuzaţia de trafic de persoane. În schimb, acesta din urmă a primit doi ani şi 6 luni de închisoare pentru contrabandă.

Judecătorilor nu li s-a părut nimic în neregulă ca Lazăr Marius Daniel să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală gimnazială. ”Impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii din comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi (în cadrul Primăriei Comunei Tuluceşti sau în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1) pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare”, au stabilit magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

Preda Nicoleta-Nela a fost obligată, la rândul ei, să presteze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul de Obstretică-Ginecologie din Galaţi. 

Lazăr Marius-Daniel şi Lazăr Marcel sunt acuzaţi că au iniţiat relaţii sentimentale cu mai multe tinere prin metoda ”Loverboy”, pe care le-au convins apoi să meargă în Anglia, unde fetele au aflat că, de fapt, nu urmau să se căsătorească cu aceştia, ci să se prostitueze pentru ei. 

Bătute şi şantajate emoţional

Dacă victimele nu erau de acord să îşi vândă trupul, erau bătute, li se luau actele şi erau şantajate emoţional. După mai multe luni de filaj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat şapte percheziţii la locuinţele traficanţilor de carne vie. 

După mai multe luni de filaj, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT; au efectuat şapte percheziţii la locuinţele traficanţilor de carne vie. Cu această ocazie, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, printre care un autoturism, ce ar fi fost achiziţionat din banii obţinuţi ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane. 24 de persoane au fost aduse la acel moment la audieri.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu vara anului 2013, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, grup care ar fi acţionat până în vara anului 2017. În această perioadă, folosind metoda «Loverboy», aceştia ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi transportat, transferat, şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, în diferite locaţii în care se practica prostituţia, pe teritoriul Marii Britanii”, susţin procurorii DIICOT Galaţi.

Procurorii DIICOT Galaţi au estimat că traficanţii de carne vie au obţinut din exploatarea sexuală a tinerelor peste 90.000 de lire sterline, iar judecătorii au pus sechestru pe o maşină, marca Audi A8, un apartament în Galaţi şi un imobil dintr-un sat de lângă oraş în vederea recuperării prejudiciului. Una dintre victimele traficanţilor de carne vie va primi daune de 10.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: