Proiect major de cercetare pentru diagnosticarea precoce şi tratamentul cancerului de piele, la Galaţi

Proiect major de cercetare pentru diagnosticarea precoce şi tratamentul cancerului de piele, la Galaţi

Aparat pentru depistarea cancerului de piele, sursa: Arhivă

Universitatea „Dunărea de Jos” şi Consiliul Judeţean Galaţi au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea unui proiect de cercetare care vizează diagnosticarea şi tratamentul cancerului de piele, precum şi acţiunea unor produce dermato-cosmetice asupra pielii şi organismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a semnat, joi, un protocol de colaborare cu Consiliul Judeţean Galaţi în vederea susţinerii proiectului de cercetare „Centrul integrat multidisciplinar pentru cercetare de interfaţă dermatologică CIMCID”/„Multidisciplinary Integrated Center of Dermatological Interface Research MICDIR”.

Principalele obiective de cercetare vizează diagnosticarea precoce şi tratamentul cancerului de piele şi acţiunea unor produce dermato-cosmetice asupra pielii şi organismului

„Activitatea de cercetare se va derula în incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, Pavilionul nou, Dermatologie Venerologie, în spaţiile didactice şi de cercetare existente, utilizând aparatura medicală din dotarea secţiei precum şi echipamentele achiziţionate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Centrul de cercetare va avea o structură multidisciplinară cu specialişti din România (Galaţi, Bucureşti, Timişoara), Finlanda şi Africa de Sud”, a declarat prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi , dr. Alexandru Nechifor

Obiectivul comun al celor două părţi semnatare este de a valorifica la maximum potenţialul de cercetare, dezvoltare şi inovare, care vizează interesul public general, dar şi de susţinere a aspiraţiei către excelenţă în educaţie şi cercetare prin internaţionalizarea activităţilor şi creşterea vizibilităţii.

Protocolul este valabil 10 ani.

Vă recomandăm şi:

Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările