Primul heliport medical din Sud-Est, cu sistem de aterizare pe timp de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. În România doar cinci spitale au pistă de aterizare şi doar pe trei dintre acestea se poate ateriza şi noaptea.

Pista de aterizare a viitorului heliport va fi amenajată pe acoperişul parcări supraetajate a Spitalului Judeţean Galaţi, inaugurată în urmă cu un an. Cu ajutorul acestei investiţii, se va scurta semnificativ timpul de intervenţie în cazurile de urgenţă, dau asigurări autorităţile. 

Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24.  

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei este de peste 20 de milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. 

Sursa: CJ Galaţi 

heliport

„Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. 

Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. 

Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare. Pentru această investiţie au votat favorabil doar consilierii PSD, ALDE şi PMP”, a anunţat, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

heliport

Sursa: CJ Galaţi 

În perioada următoare vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului. În România doar cinci spitale au pistă de aterizare şi doar pe trei dintre acestea se poate ateriza şi noaptea.

Vă recomandăm şi: 

Al cincilea heliport medical din România se construieşte la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Costă 4 milioane de euro

FOTO Cum arată şi cât a costat prima parcare supraetajată din Galaţi. Clădirea tocmai a fost inaugurată

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite