Percheziţii în spitale, cabinete medicale şi domicilii din Galaţi. Trei bărbaţi, suspectaţi că au obţinut concedii medicale false VIDEO

Percheziţii în spitale, cabinete medicale şi domicilii din Galaţi. Trei bărbaţi, suspectaţi că au obţinut concedii medicale false VIDEO

sursa: Arhiva

Mai multe percheziţii au avut loc miercuri, 15 iunie, în mai multe spitale, cabinete medicale şi domicilii din Galaţi. Persoanele vizate sunt suspectate că au falsificat certificate de concediu medical pentru a face decontări la stat.

Potrivit IPJ Galaţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au efectuat 10 percheziţii domiciliare, nouă în municipiul Galaţi şi una în comuna Independenţa, în vederea administrării probatoriului într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. 

La finalul acţiunii, trei persoane au fost duse la audieri.

Percheziţiile au avut loc în trei spitale, cabinete medicale şi domicilii ale unor persoane. De acolo, poliţiştii au descoperit şi ridicat documente şi înscrisuri care au legătură cu cauza. Suspiciunile vizează obţinerea unor concedii medicale.
 
„Din cercetări, a reieşit că, în perioada septembrie 2020 – septembrie 2021, trei bărbaţi ar fi solicitat şi obţinut certificate de concediu medical, cu privire la care există indicii de fals, certificate a căror decontare a fost solicitată şi realizată, prejudiciul estimat fiind în valoare de aproximativ 200.000 de lei”, au anunţat anchetatorii.
 
După audieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a dispus, faţă de cele trei persoane, măsura preventivă a controlului judiciar.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările