Pas important pentru dezvoltarea Portului Galaţi. Ministrul Grindeanu: „A fost semnat contractul pentru platforma multimodală”

Pas important pentru dezvoltarea Portului Galaţi. Ministrul Grindeanu: „A fost semnat contractul pentru platforma multimodală”

sursa: CJ Galaţi

Vineri, 20 mai, la Galaţi, a fost semnat Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galaţi, investiţie de peste 93 de milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii rutiere şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit autorităţilor, proiectul va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătăţirea infrastructurii publice rutiere şi feroviare de acces în port.
 
„Ştim că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile! Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanţat prin POIM 2014-2020”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
 
Prin contractul semnat vineri, 20 mai, va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.
 

„Platforma multimodală este o investiţie de aproximativ 150 de milioane de euro, cu finanţare europeană. Acest important proiect cuprinde patru mari obiective de investiţii, care odată implementate vor crea noi oportunităţi de afaceri, noi locuri de muncă şi vor creşte traficul de mărfuri în Portul Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

La rândul său, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a spus că dezvoltarea portului înseamnă investiţii şi noi locuri de muncă. 

„Dezvoltarea portului Galaţi înseamnă investiţii şi noi locuri de muncă pentru gălăţeni, înseamnă dezvoltarea oraşului nostru, a judeţului şi a întregii regiuni. Astăzi s-a semnat la Galaţi contractul pentru asigurarea legăturii feroviare şi rutiere în zona portuară ce va permite un transport sigur, eficient şi rapid între ţările din vestul Europei şi ţările estice R. Moldova şi Ucraina”, a spis Pucheanu.

Lucrările vor consta în modernizarea a 2,284 km de drum rutier, construirea unui sens giratoriu şi crearea unui pasaj peste intersecţia cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port, precum şi construirea a 2,288 km de cale ferata nouă.
 

La acest eveniment au participat şi viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, europarlamentarul Dan Nica, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac şi primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Vă recomandăm şi: 

Podul peste Dunăre iese din stadiul de muzeu. Ministrul Drulă: A fost emisă autorizaţia de construire pentru primii 7 kilometri din drumurile de legătură

 Cel mai scump pod din România a atins înălţimea maximă a stâlpilor. Care este stadiul şantierului de la Dunăre VIDEO

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările