O şcoală din Galaţi se va muta într-o clădire nouă. Investiţie de 2,5 milioane de euro

O şcoală din Galaţi se va muta într-o clădire nouă. Investiţie de 2,5 milioane de euro

Elevii unei şcoli din Galaţi se vor muta într-o clădire nouă. Unitatea de învăţământ va avea 11 noi săli de clasă, sală de sport şi sală de mese, cu toate dotările necesare, incluzând mobilier şi echipamente IT. Investiţia se ridică la 2,5 milioane de euro, fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui corp nou de clădire la Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”. Prin acest proiect se urmăreşte construirea unui nou corp de şcoală, o clădire cu regim de înălţime P+2E care va avea următoarele destinaţii: 11 săli de clasă, sală de sport, vestiare, toalete, duşuri, sală de mese, sală pentru materiale didactice şi sală de recreere.
 
Sălile de curs vor fi dotate cu mobilier (bănci, table, catedre, dulapuri, scaune), echipamente IT (laptopuri, imprimante, videoproiectoare etc), elevatoare pentru persoane cu dizabilitati, precum şi cu instalaţie de detecţie incendiu. 
 
 „Educaţia rămâne o prioritate pentru că vorbim de viitorul copiilor care merită cele mai bune condiţii. Avem peste 30 de proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ, proiecte care se află în diferite stadii, pentru că dorim să le asigurăm copiilor un mediu cât mai sigur şi o educaţie de calitate”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
 
Proiectul are o valoare totală de 12.140.212,16 lei (2,5 milioane de euro), contribuţia financiară nerambursabilă din fonduri europene fiind de 11.897.407,91 lei, iar contribuţia municipiului Galaţi este de 242,804.25 lei.  Durata contractului este de 27 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare, iar 24 de luni pentru execuţie.
 
Pentru unităţile de învăţământ, Primăria municipiului Galaţi are, în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 42 de milioane de euro.Contribuţia de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările