O româncă a ucis-o accidental pe bătrâna din Italia pe care o îngrijea. A aruncat apă peste victima cuprinsă de flăcări, care s-a electrocutat

O româncă a ucis-o
accidental pe bătrâna din Italia pe care o îngrijea. A aruncat apă peste
victima cuprinsă de flăcări, care s-a electrocutat

FOTO arhivă Adevărul

Gabriela Lenuţa L., o româncă de 45 de ani, este judecată pentru ucidere din culpă, în Italia, după ce ar fi provocat accidental moartea pensionarei de care avea grijă, în vârstă de 92 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriela Lenuţa L, de 45 de ani, a apărut în faţa judecătorilor, vineri, 17 septembrie, pentru a răspunde la acuzaţia de ucidere din culpă.

Conform procurorilor, tragedia a avut loc în Volterra, Provincia Pisa, Toscana din centrul Italiei, pe15 martie 2018. O poliţistă a găsit cadavrul pensionarei în jurul orei 4,30 dimineaţa.

Potrivit anchetatorilor, victima era învelită cu o pătură electrică care a luat foc. Când românca a văzut-o pe pensionară în flăcări, a aruncat apă ca să stingă focul, fără să realizeze la acel moment că poate provoca un scurtcircuit ce îi poate fi fatal victimei, lucru care s-a şi întâmplat.

Acuzată de comportament neglijent

Procurorii italieni o acuză acum pe românca de 45 de ani de neglijenţă în îngrijirea persoanei pe care o avea în îngrijire şi de gestionarea defectuoasă a incidentului ce a culminat cu decesul prin electrocutare al femeii de 92 de ani.

„S-a întâmplat o tragedie, îngrijitoarea a uitat de ştecherul păturii electrice ataşate”, spunea atunci poliţista care a găsit cadavrul.

Ţipetele pensionarei o treziseră pe îngrijitoarea româncă, dar intervenţia ei nu numai că nu a reuşit să o salveze  pe femeie, ci, potrivit anchetatorilor, a creat condiţiile pentru ca victima să moară electrocutată. Membrii familiei victimei nu au dorit să intenteze o acţiune civilă împotriva româncei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Accident mortal, pe DN 2B, surprins într-un live transmis pe Facebook VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările