Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” se redeschide pentru public. Ce măsuri de protecţie sunt obligatorii

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” se redeschide pentru public. Ce măsuri de protecţie sunt obligatorii

Imagine din secţia Lapidarium a Muzeului de Istorie din Galaţi FOTO Arhivă Adevărul

Perioada cu restricţii maxime ia sfârşit miercuri, 27 mai 2020, când Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi, secţia Lapidarium, îşi aşteaptă vizitatorii. Aceştia trebuie să respecte o serie de reguli obligatorii pentru acces, în contextul pandemiei de COVID-19.

Începând cu data de 27 mai 2020, Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” din Galaţi îşi va relua activitatea cu publicul vizitator, ca urmare a implementării măsurilor de protecţie anti SARS-CoV-2 şi cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Accesul publicului în muzeu va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/ nonmedicală), pe toata durata vizitei în incintă. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.

Accesul în incinta spaţiilor expoziţionale se face cu respectarea de către participanţi a unei distanţe de cel puţin 2 metri între persoane. La intrare se va face verificare temperaturii cu un dispozitiv non-contact. Vizitatorii care refuză să le fie măsurată temperatura, precum şi cei care au peste 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în Muzeul de Istorie.

Este obligatorie şi igienizarea mâinilor cu soluţie dezifectantă/gel antibacterian, puse la dispozitie de către Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galaţi, precum şi igienizarea încălţămintei utilizând covorul dezinfectant amplasat la intrarea în muzeu.

Accesul la ghişeul muzeului, pentru achitarea biletelor, se permite doar după îndeplinirea condiţiilor prezentate mai sus, dar şi, ulterior, a altor reguli, cum ar fi respectarea circuitului de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul salilor de vizitare, precum şi la indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.

Pe parcursul vizitării expoziţiilor muzeale este interzisă atingerea suprafeţelor sau a obiectelor expuse ori a materialelor promoţionale sau expuse pentru vânzare. Se recomandă evitarea formării de grupuri. Numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. Se acceptă un număr de maximum 5 persoane care fac parte din aceeaşi familie.

Durata vizitei va fi limitată la maximum 45 de minute, iar intrarea vizitatorilor în muzeu (cel mult trei persoane, sau cinci persoane, care fac parte din aceeaşi familie) se va desfăşura la intervale de 10 minute.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00. Pe toată perioada Stării de Alertă, ghidajele vizitatorilor sunt suspendate.

„Vă rugăm să ne susţineţi în efortul de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi pentru atenuarea efectelor acestuia, respectând cu stricteţe regulile de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. Vă mulţumim că aţi rămas alături de noi, online, în perioada Stării de Urgenţă şi a Stării de Alertă!”, a precizat instituţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările