MaMe, un spectacol unic bazat pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile lor cu mamele din viaţa reală

MaMe, un spectacol
unic bazat pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile lor cu
mamele din viaţa reală

Scenă din spectacolul ”MaMe” FOTO Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi prezintă spectacolul ”MaMe” la DaFeSt 2020 – Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio, Ediţia a XXIV-a (ediţie specială online).

Ştiri pe aceeaşi temă

DaFeSt – Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio este organizat de Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2020. Spectacolele din programul festivalului vor fi transmise pe http://dafest.ro/, unde poate fi consultat şi programul complet al ediţiei.

MaMe, spectacolul Dramaticului gălăţean, va fi transmis în prima zi a festivalului, sâmbătă, 28 noiembrie 2020, la ora 15:00. Vizionarea va fi gratuită. O producţie din anul 2020 a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, MaMe este o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală.

Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul „mama”.

În distribuţie: Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuţ Moldoveanu, Elena Anghel, Ştefan Forir, Oana Mogoş şi Răzvan Clopoţel. Regia spectacolului este semnată de Cristian Ban, iar scenografia îi aparţine Iuliei Gherghescu.

FOTO Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

„Sunt nişte teme care mă interesează. Acum m-a interesat faptul că ajungem la o vârstă la care ne vedem mamele, părinţii, mătuşile, unchii îmbătrânind şi, cumva, ne raportăm altfel la ei şi la bătrâneţe. Bătrâneţea e o temă importantă care apare în spectacol şi care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenţi, nu ne mai răzvrătim împotriva părinţilor, ci ne maturizăm şi îi privim cu alţi ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă”, declara regizorul Cristian Ban înainte de premiera din 18 ianuarie 2020 a spectacolului.

FOTO Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Spectacolul MaMe durează o oră şi jumătate şi este nerecomandat minorilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Mesaje emoţionante la moartea actriţei Draga Olteanu Matei: „O comoară de inteligenţă, umor, autoironie şi har pe care le pot duce doar cei magistrali“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările