S-a mai detensionat relaţia Romgaz-Electrocentrale Galaţi. Furnizarea de gaze va continua atât timp cât plăţile vor include şi sumele încasate de Apaterm

S-a mai detensionat relaţia Romgaz-Electrocentrale Galaţi. Furnizarea de gaze va continua atât timp cât plăţile vor include şi sumele încasate de Apaterm

Electrocentrale ar putea fi preluată de Primărie. Foto: Bogdan Nistor

Primarul Marius Stan a avut astă seară o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, alături de conducerile Romgaz, Transgaz, Electrocentrale SA şi ArcelorMittal Galaţi, întâlnire în cadrul căreia a fost analizată intenţia Primăriei Municipiului Galaţi de a prelua Electrocentralele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă tema principală a discuţiilor a fost preluarea de către Primărie a Electrocentrale, în cadrul acestei întâlniri a fost examinată şi situaţia plaţilor Apaterm către Electrocentrale şi Electrocentrale către Romgaz. 

Conducerea Romgaz a precizat că va continua livrările de gaze necesare producerii de energie electrică şi termică, în condiţiile în care şi producătorul de energie va continua plăţile, care vor include şi sumele încasate de la Apaterm pentru energia termică furnizată populaţiei în municipiul Galaţi”, ne-a declarat prutătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Astfel de întâlniri vor continua în perioada imediat următoare, până la finalizarea demersului Primăriei Municipiului Galaţi de preluare a Electrocentrale Galaţi SA, cu scopul de a asigura gălăţenilor energie termică la costuri cât mai mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările