Dificultăţi pe calea ferată. Pe liniile din sudul şi estul ţării se intervine cu utilaje speciale. Lista trenurilor anulate

Dificultăţi pe calea ferată. Pe liniile din sudul şi estul ţării se intervine cu utilaje speciale. Lista trenurilor anulate

FOTO Arhiva Adevărul

Cele mai mari probleme sunt în zona oraşelor Bucureşti, Craiova, Galaţi, Brăila, Buzău şi Constanţa, aflate sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute. SNCFR oferă ceai şi hrană pasagerilor trenurilor afectate de vremea rea.

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale pentru următoarea perioadă.

În zona de sud a ţării - Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa - aflată sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute se desfăşoară operaţiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf şi pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

În acest context, pentru data de 27 februarie se menţine măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele circa 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România.

Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate..

LISTA trenurilor anulate AICI 

În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri.

„Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranţa oamenilor şi asigurarea legaturilor feroviare. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcţie de posibilităţile din teren”, a transmis SNCFR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările