Copii sechestraţi de un pedofil din Galaţi, salvaţi de pompieri cu ajutorul unei scări. Au fost scoşi pe geam de la etajul patru VIDEO

Copii sechestraţi de un pedofil din Galaţi, salvaţi
de pompieri cu ajutorul unei scări. Au fost scoşi pe geam de la etajul patru VIDEO

Sursa: captură video

Anchetă la un centru de plasament din Galaţi, după ce doi copii au fost agresaţi sexual de un bărbat. Acesta i-a ademenit în apartamentul său, le-a oferit alcool, după care i-a agresat sexual. Cei doi copii sechestraţi au fost scoşi din apartament de pompieri cu ajutorul unei scări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi copii minori, de 11 şi 13 ani, au fugit din casa de tip familial unde erau instituţionalizaţi. Ei au fost racolaţi dintr-o piaţă din oraş de un individ, care i-a obligat  să consume alcool şi să întreţină relaţii intime. Ulterior, au fost forţaţi să rămână peste noapte în apartamentul acestuia.

„Duminică, în jurul orei 17.00, s-a constatat absenţa copiilor din casă. Anterior, ei fuseseră la plimbare, împreună cu instructorul şi alţi copii. Imediat, după constatarea lipsei lor din casă au fost anunţaţi şeful complexului şi poliţia. Au fost căutaţi prin vecinătatea casei, prin parc, prin locurile pe care ei le frecventează”, a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Galaţi

Luni, 15 noiembrie, cei doi minori au reuşit să sune instructorul de la la casa de tip familial si să anunţe că sunt închişi în apartamentul unui bloc. Imediat, poliţiştii au ajuns la adresa indicată. Pompierii au fost cei care i-au scos pe geam din apartamentul situat la etajul patru, folosind o scară telescopică.

„Poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză le-ar fi oferit minorilor alcool, după care ar fi întreţinut cu aceştia raporturi sexuale”, a precizat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ulterior, agresorul a fost depistat de poliţişti şi arestarea preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de corupere sexuală de minori.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, inculpatul, pe fondul relaţiei de prietenie cu cele două persoane vătămate (în vârstă de 11 ani, respectiv 13 ani) şi având cunoştinţă că cei doi minori au părăsit fără permisiune centrul social în care sunt instituţionalizaţi, le-a oferit găzduire în locuinţa sa, unde, după ce au consumat împreună o cantitate semnificativă de alcool şi au fumat mai multe ţigări cu efect halucinogen, a profitat de starea euforică în care se aflau minorii, întreţinând cu aceştia raporturi sexuale orale, respectiv anale.

 
Copiii sunt consiliaţi psihologic

În prezent, cei doi copii beneficiază de consiliere psihologică şi sunt ajutaţi să treacă peste trauma suferită. „Este o persoană pe care ei o cunosc deja şi sunt consiliaţi pentru a atenua efectele traumei suferite. Copiii nu sunt cunoscuţi cu plecări frecvente voluntare. Nu pleacă pe termen lung, au mai ieşit din centru, dar au revenit după scurt timp. Toţi copii care pleacă voluntar invocă nevoia unei libertăţi(…)Copiii îşi doresc o libertate deplină pe care, însă, nu o înţeleg cu adevărat. La nici 14 ani, ei nu au capacitatea de a estima riscul şi pericolul la care se expun. Nu au discernământul necesar, sunt uşor de manipulaţi şi astfel se ajunge la situaţii atât de grave”, a explicat Tania Calcan.

Vă recomandăm şi:

Cum a fost încătuşat şi imobilizat un bărbat, în plină stradă, după ce a făcut scandal într-un restaurant VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările