Copii din centre de plasament, obligaţi să se prostitueze „la stradă”. Reţeaua de proxeneţi, destructurată

Copii din centre de plasament, obligaţi să se prostitueze „la stradă”. Reţeaua de proxeneţi, destructurată

Percheziţii într-un dosar de trafic de minori, sursa: Arhivă

Zeci de percheziiţii au loc miercuri dimineaţă în judeţele Galaţi şi Brăila, într-un dosar de trafic de minori. Persoanele sunt bănuite că ar fi obligat mai mulţi copii din centrele de plasament să se prostitueze în zona municipiului Focşani.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, efectuează zeci de percheziţii domiciliare, în judeţele Brăila şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori.

Pe  23 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că persoanele bănuite ar fi au recrutat şi determinat mai multe persoane minore, care beneficiază de măsuri de ocrotire socială, fiind instituţionalizate, să practice prostituţia, în municipiul Focşani, judeţul Vrancea, însuşindu-şi, în totalitate, sumele de bani obţinute.

„Persoanele minore ar fi fost recrutate şi, prin ameninţare, profitând de situaţia personală deosebită, ar fi fost obligate să practice prostituţia în locaţii închiriate sau <la stradă>”, a anunţat IPJ Galaţi.

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, vor fi conduse, în vederea audierii, 25 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum a fost încătuşat şi imobilizat un bărbat, în plină stradă, după ce a făcut scandal într-un restaurant VIDEO

Studentă la Medicină, moartă la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după diagnostice greşite. Mama: „Avea dureri groaznice, iar chirurgul i-a spus că se alintă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările