Clubul de baschet Phoenix şi Universitatea „Dunărea de Jos” pun bazele unui parteneriat important pentru baschetul gălăţean

Clubul de baschet Phoenix şi Universitatea „Dunărea de Jos” pun bazele unui parteneriat important pentru baschetul gălăţean

Parteneriatul exista între cele două instituţii, dar nu era „oficializat”. Foto: Adevărul

Clubul de baschet Phoenix Galaţi a încheiat astăzi un parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, care are drept scop dezvoltarea activităţii baschetbalistice şi crearea unui Centru Naţional de Copii şi Juniori. Odată cu acest parteneriat, clubul Phoenix îşi va schimba şi denumirea oficială în Phoenix U Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parteneriatul stabilit între Universitatea Dunărea de Jos şi Clubul Sportiv Phoenix este unul care va aduce benificii ambelor părţi. Universitatea de stat de la Galaţi va beneficia de publicitate la diferitele manifestări sportive ale clubului pentru care va da la aschimb logistică pentru antrenamentele sportivilor sau cazarea acestora. 

De altfel, rectorul universităţii, profesorul Iulian Gabriel Bîrsan a mărturisit că prin semnarea acestui parteneriat nu se face altceva decât oficializarea unei mai vechi şi îndelungate colaborării pe care Universitatea „Dunărea de Jos" l-a oferit şi până acum Clubului Phoenix.

„Pentru noi este foarte important acest parteneriat, avem un club cu peste 300 de copii, dar şi peste 20 de studenţi care studiază la Universitatea Dunărea de Jos. Acest parteneriat e o garanţie a viitorului pentru părinţii care îşi îndrumă copiii la baschet. Fiecare sportiv în parte trebuie să-şi asigure viitorul prin studii, fiecare trebuie să îmbrace o carieră. Universitatea vine şi ne sprijină cu activităţi didactice. Sportul nu înseamnă doar meciul propriu-zis, tocmai de aceea avem nevoie de astfel de colaborări care să asigure continuitate”, a declarat managerul Clubului Sportiv Phoenix, Florin Nini. Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că în scurt timp, cu sprijinul Universităţii, al Federaţiei Române de Baschet şi al Primăriei la Galaţi se va putea înfiinţa un Centru Naţional de Baschet. 

Clubul Sportiv Phoenix are o veche tradiţie în susţinerea excelenţei şi a performanţei sportive, având 12 echipe în competiţii naţionale şi 18 echipe în practică. Clubului se clasează pe locul 1 la fete şi locul 5 la băieţi şi a introdus de câtva timp şi sistemul acordării de burse sportive pentru studenţii care fac performanţă şcolară şi didactică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările