Centrul de Transfuzii de la Galaţi fucţionează în regim de avarie

Prin ordin al ministrului sănătăţii Centrul a pierdut patru posturi, din care trei erau ocupate. Fără medic generalist, cu un singur medic de laborator şi cu jumătate din numărul necesar de asistente medicale, personalul rămas lucrează până la epuizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valul de concedieri din sistemul sanitar, ordonat de către Ministerul Sănătăţii, a lovit şi Centrul de Transfuzii Galaţi. Cu toate că activitatea din cadrul centrului se desfăşura destul de greu, din cauza lipsei acute de personal, conducerea a fost nevoită să reducă şi mai mult numărul de angajaţi. Astfel, din cele 35 de posturi de la Centrul de Transfuzii, au mai rămas 31.

Pensionabilii, sacrificaţi

„În data de 6 august am primit înştinţarea că organigrama trebuie modificată. Statul de funcţii, care avea 35 de posturi, urma să fie redus la 31. Trebuia să reducem personalul,  indiferent de unde. De pe data de şase septembrie, au plecat patru persoane”, ne-a declarat Camelia Stoichicescu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie sanguină Galaţi.

Ca o soluţie pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime, s-a luat decizia să se renunţe la personalul aflat în pragul pensionării.

„La această restructurare am optat pentru selectarea persoanelor care pot ieşi la pensie. Am pierdut posturile a trei oameni care aveau dosarul de pensie depus şi unul post vacant de medic” a mai precizat Camelia Stoichicescu.

În ceea ce priveşte numărul de asistente, acesta este la jumătate faţă de necesar. Din 50 de asistente câte ar fi necesare în raport cu activitatea, în realitate există doar 22.

“Nu ştiu cum fac faţă aceste fete. Ar fi trebuit să avem peste 50 de asistente medicale şi avem mai puţin de jumătate. În sala de recoltări, una face consultaţii, una recoltează, alta se se ocupă de fişe, alta se ocupă de tichetele pentru oameni.  Sunt cinci persoane care au diferite atribuţii. În urmă cu două zile am avut 130 de donatori într-o singură zi”, adaugă directoarea Centrului de Tranfuzii.
 
Nu există medic generalist

„Avem doar doi chimişti şi ar fi trebuit să avem cel puţin şapte. Suntem sub limită. Avem un singur medic de laborator. Medic generalist nu avem, ne-a fost luat. Lucrăm aşa fără medic de specialitate care să consulte donatorii. Asta în condiţiile în care pe lună avem 1.200 – 1.400 de unităţi recoltate.  Spre exemplu, săptămâna trecută am avut 380 de donatori”, a conchis Cmelia Stoichicescu.

Vox: „Nu ştiu cum fac faţă aceste fete.  Suntem sub limită. Medic generalist nu avem, ne-a fost luat”, spune Camelia Stoichicescu, director Centrul de Transfuzii.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările