Cea mai mare navă de cercetare din UE se construieşte la Giurgiu. Vaporul va avea lungimea de 44 de metri

Cea mai mare navă de cercetare din UE se construieşte la Giurgiu. Vaporul va avea lungimea de 44 de metri

sursa: UDJ Galaţi

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene se construieşte la Şantierul Naval Giurgiu. Nava a fost comandată de Universitatea Dunărea de Jos Galaţi în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valaorea de 92 milioane de lei.


Festivitatea de punere a chilei navei REXDAN a avut loc joi la Giurgiu. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a primit „certificatul de naştere” al navei.

„Aceasta va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene. Nava va dispune de nouă laboratoare moderne în care îşi vor desfăşura activitatea cadre didactice şi cercetători din universitatea gălăţeană, precum şi cercetători internaţionali.

Ambarcaţiunea, care va acoperi 2.000 de kilometri pe partea navigabilă a Dunării, va fi finalizată în luna ianuarie 2023”, anunţă reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos Galaţi. 

Finanţarea construcţiei navei şi dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generaţie se realizează printr-un proiect cu finanţare europeană. Valoarea totală a proiectului este de aproape 92 de milioane de lei.

   sursa: UDJ Galaţi

Vă recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările