Ce a pregătit Centrul Cultural „Dunărea de Jos” pentru Noaptea Muzeelor. Intrarea la evenimente este liberă

Ce a pregătit Centrul Cultural „Dunărea de Jos” pentru Noaptea Muzeelor. Intrarea la evenimente este liberă

Printre altele, publicul poate participa la ateliere de olărit FOTO Arhiva Adevărit

În seara de 17 mai 2019, prestigioasa instituţie de cultură din Galaţi a pregătit evenimente speciale în două locaţii speciale. Publicul va avea ocazia să ia contact astfel, mai multe genuri artistice. În unele cazuri, experienţa este interactivă, căci cei prezenţi au ocazia să experimenteze, la rândul lor, creaţia artistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos” organizează pe 18 mai 2019 ,,Noaptea Muzeelor”, manifestare de importanţă naţională.

Gălăţenii sunt aşteptaţi la sediul Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos” din str. Domnească nr. 61, de la ora 17.00, să participe la un atelier de pictură şi desen, pe esplanada din faţa instituţiei noastre, să viziteze o expoziţie de pictură semnată de artistul plastic gălăţean Sterică Bădălan în Salonul Artelor aflat la mansardă, iar de la ora 18.00 se pot  bucura de un  concert susţinut de elevii Şcolii de Artă.

Evenimentul este cuprins în Programul ,,Muzeul Viu” şi se va desfăşura, cu începere de la ora 18.00, şi în curtea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii la Dunărea de Jos (Palatul episcopal), unde vor avea loc, sub coordonarea Serviciului Cercetare din cadrul Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos”, demonstraţii de cusut, meşteşugăreşti (olărit, împletitură etc.), reconstituirea unei şezători tradiţionale, cu participarea grupului de femei „Odeşteanca” din comuna Odaia Manolache, comuna Vânători.

De la ora 19.00 va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” (orchestră, solişti, dansatori) şi a grupului folcloric de bătrâni „Glasul Odăieşilor” din satul Odaia Manolache, comuna Vânători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: