Autoritatea Aeronautică Civilă Română dă undă verde pentru aeroportul regional Galaţi-Brăila

Autoritatea
Aeronautică Civilă Română dă undă verde pentru aeroportul
regional Galaţi-Brăila

sursa: CJ Galaţi

Experţii de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română au analizat studiul de pre-fezabilitate privind realizarea unui aeroport în zona Galaţi-Brăila. Acesta urmează să fie construit în localitatea Braniştea, aflată la 20 de kilometri de Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Judeţean Brăila au încheiat, recent, un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional în judeţul Galaţi. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta la dezvoltarea regiunii Galaţi-Brăila. 

Obiectivul va deservi zona de sud-est a României şi cea de sud a Republicii Moldova şi va avea o importantă componentă de business prin realizarea unui mare terminal cargo.

Studiul de pre-fezabilitate al aeroportului a fost prezentat miercuri, 4 mai, de preşedinţii consiliilor judeţene din Galaţi şi Brăila experţilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Potrivit acestora, studiul de fezabilitate pentru aeroportul regional ar putea fi scos la licitaţie peste o lună.

„Am avut o discuţie cu experţii de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, le-am prezentat conceptul, au fost mulţumiţi, discuţia a decurs foarte bine. Ne vor răspunde în scris peste câteva zile, astfel încât să putem începe procedura de atribuire a contractului pentru studiul de fezabilitate. Sper să nu mai ţină mai mult de o lună, deoarece cercetările care se vor face sunt complexe”, afirmă Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. 

 În bugetul de anul acesta au fost prevăzuţi bani pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi a mai multor documente tehnice. Ulterior, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport, vor fi accesate fonduri nerambursabile pentru construirea acestui aeroport.

„Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. (...) Cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, susţine Costel Fotea.

Viitorul aeroport va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de oraşele Galaţi şi Brăila, în comuna gălăţeană Braniştea. 

Vă recomandăm şi:

 

Cum au ajuns elveţienii să construiască o staţie de epurare pentru România. Proiect unic în ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările