Achitări pe linie în dosarul de corupţie al fostului primar al Tecuciului. Judecătorii au ridicat toate sechestrele

Achitări pe linie în
dosarul de corupţie al fostului primar al Tecuciului. Judecătorii au ridicat toate sechestrele

Gerhardt Daniel Ţuchel, fost primar al Tecuciului FOTO arhivă Adevărul

Gerhardt Daniel Ţuchel, fostul primar al Tecuciului, este acuzat că a depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente false şi incomplete cu scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi i-a achitat, pe 20 noiembrie, pe Gerhardt Daniel Ţuchel, fostul primar al Tecuciului, Radovei Dănuţ Petrică şi Mitruţ Narciza, la data faptelor viceprimar, respectiv secretar al municipiului Tecuci, de acuzaţiile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune. Decizia instanţei nu este definitivă.

”Constată că Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Tecuci a accesat şi primit în mod legal suma de 155.836 lei RON din fondurile europene în anul 2013. Respinge ca nefondate pretenţiile civile solicitate în cauză de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură. 

Respinge ca nefondate cererea formulată de parchet, privind instituirea măsurii de siguranţă a sechestrului cu privire la bunurile prezente sau viitoare ale inculpatului Ţuchel Gerhardt-Daniel. Constată că în cauză nu există înscrisuri cu „caracter fals” supuse desfiinţării sau anulării. 

În baza art. 397 şi 404 din NCPPen. dispune ridicarea măsurii de siguranţă a sechestrului asigurător cu privire la bunurile sechestrate în baza ordonanţei cu nr. 112/P/2015 din 15.01.2019 a Parchetului DNA – Serviciul Teritorial Galaţi”, a stabilit instanţa de judecată.

Anchetatorii susţin că, în cursul anului 2013, Ţuchel Gerhardt Daniel, primar al municipiului Tecuci la acea dată, beneficiind de ajutorul viceprimarului şi secretarului primăriei, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente false şi incomplete în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă.

O parte din documentele false depuse la APIA., printre care şi o hotărâre de Consiliu Local, au fost emise şi semnate de viceprimar şi secretarul municipiului Tecuci Prin aceste demersuri, primăria municipiului Tecuci a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 155.838 lei, susţin anchetatorii, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în proces.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Dezvăluiri incendiare în presa italiană despre corupţia dintr-o vamă din Galaţi: „3.000 de euro mită la un autocar”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările