Acces liber, sâmbătă seară până după miezul nopţii, la Muzeul de Artă Vizuală. Se pot vizita şi patru ateliere de creaţie

Acces liber, sâmbătă seară până după miezul nopţii, la Muzeul de Artă Vizuală. Se pot vizita şi patru ateliere de creaţie

Muzeul de Artă Vizuala Galaţi FOTO C Crângan

Programul de vizitare fără taxă prilejuit de  evenimentul european „Noaptea Muzeelor” este, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (singurul cu acest profil din România), între orele 18,00 şi 00,30.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 18 mai, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi îşi deschide porţile între orele 18,00 - 00.30, pentru a sărbători  Noaptea Muzeelor împreună cu prietenii săi, vizitatorii.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a cincisprezecea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

Programul acestei ediţii include vizitarea expoziţiei permanente şi a celei temporare, dar şi stabilirea unui dialog cu publicul, prin implicarea acestuia în atelierele plastice organizate în sălile muzeului:

- Atelier de sculptură susţinut de Adrian Vădeanu, artist plastic;

- Atelier de desen susţinut de Miruna Anton (clasa a X-a B, Liceul de Artă " Dimitrie Cuclin", profesor coordonator Cornel Corcăcel);

- Atelier de gravură susţinut de Cosmin Caraman, Andreea Chisacov, Claudia Riza, Narcisa Văsii (clasa a XI-a B, Liceul de Artă " Dimitrie Cuclin", profesor coordonator Cornel Corcăcel);

- Atelier de ceramică susţinut de Dragoş Anghele şi Iulia Marin (clasa a XI-a B, Liceul de Artă " Dimitrie Cuclin", profesor coordonator Mugurel Vrânceanu).

Intrarea este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: