Şase persoane internate în adăposturi la Galaţi în urma temperaturilor scăzute din ultima perioadă. Beţivii şi drogaţii vor ajunge direct la Psihiatrie

Şase persoane
internate în adăposturi la Galaţi în urma temperaturilor scăzute din ultima
perioadă. Beţivii şi drogaţii vor ajunge direct la Psihiatrie

Foto: arhivă Adevărul

Şase persoane fără adăpost au fost internate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost  din Galaţi şi trei la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, iar două au refuzat internarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 01 decembrie 2018 – 31 martie 2019, Poliţia Locală Galaţi va derula planul de măsuri „Hibernal 2018 - 2019”, ce are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor ninsorii pe perioada anotimpului rece şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în rândul participanţilor la traficul rutier din Galaţi.

De asemenea, poliţiştii locali vor acţiona pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiţi într-o asemenea situaţie vor fi internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea vor fi iniţial internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”. Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă pot fi internate doar cu acordul lor.

Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren, în situaţii speciale, cu 132 de poliţişti locali de la ordine publică şi siguranţă rutieră şi 14 autoturisme de serviciu. „Şi în acest an, Poliţia Locală Galaţi va derula Planul de măsuri „Hibernal 2018 - 2019”, care va avea ca principale directive, identificarea persoanelor fără adăpost şi încredinţarea acestora instituţiilor publice de asistenţă socială, respectiv acordarea sprijinului necesar instituţiilor statului, pentru deszăpezire, fluenţa traficului şi la nevoie acordarea de ajutor persoanelor aflate în situaţie dificilă.

Toate aceste activităţi pe care ni le-am asumat sunt atribuţii în actele normative care reglementează activitatea poliţiştilor locali şi împreună cu celelalte organe abilitate, ne-am propus ca în acest sezon rece să oferim cetăţenilor municipiului şi nu numai, un confort urban şi social sporit.

Acţiunile se vor derula pe toată perioada anotimpului de iarnă, iar în ceea ce priveşte modul de sesizare a unor neregularităţi, prezenţa unor persoane fără adăpost, etc., reamintim că Poliţia Locală Galaţi poate fi apelată la numărul de telefon 0236/955”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările