Un om al străzii a murit de frig în timp ce îşi aştepta câinele, după ce a fost dat afară dintr-o secţie de poliţie din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat fără adăpost a murit de hipotermie după ce a fost dat afară dintr-o secţie de poliţie din Londra, fiind nevoit să aştepte în frig eliberarea câinelui său.

Pericles Malagardis a ajuns la postul de poliţie din Uxbridge în jurul orei 16.00, pe 4 martie 2016, după ce a ieşit din spital, unde a fost tratat pentru o boală de piele. Django, câinele său din rasa Jack Russell, a stat în secţia de poliţie cât timp stăpânul lui a fost tratat în spital. Bărbatului în vârstă de 63 de ani i s-a spus că trebuie să aştepte până dimineaţă reunirea cu patrupedul care „era totul pentru el“. 

Pericles a fost dat afară din secţia de poliţie puţin după 12 noaptea de poliţista Bhupinder Kalsi, pentru că a fumat înăuntru. Cinci ore mai târziu a fost găsit inconştient, iar apoi declarat mort din cauza hipotermiei, temperatura corpului scăzându-i la 26 de grade. 

Marţi a avut loc audierea poliţistei, ea fiind acuzată de incompetenţă gravă, urmând să se decidă dacă i-ar fi putut preveni moartea şi dacă şi-a încălcat sarcinile de serviciu. 

Practica necorespunzătoare a poliţistei care între timp a fost concediată a constatat în faptul că nu a furnizat informaţiile solicitate de serviciul de ambulanţă cu privire la acţiunile întreprinse în sprijinul domnului Malagardis şi nu a urmat instrucţiunile în cazul victimelor inconştiente, aşa cum sunt prevăzute în manual. De asemenea, nu a urmărit starea domnului Malagardis după ce a fost dat din secţie şi a urmărit un DVD în timpul serviciului. 

„A rămas în faţa secţiei pe durata nopţii. Când a fost găsit, la 5.30 dimineaţa, era inconştient şi a fost chemată ambulanţa, însă nu a mai putut fi salvat, fiind declarat mort la 6.45“, este concluzia anchetei. 

Avocatul poliţistei acuzate a declarat că este o situaţie tragică, dar nu un incident care ar trebui să pună capăt unei cariere. „Vreau să vorbesc despre regrete, vină şi condoleanţe pe care poliţista vrea să le transmită familiei lui Malagardis. Cu toţii am văzut oameni fără adăpost dormind pe stradă şi ne dorim condiţii mai bune pentru acele persoane. Omul fără adăpost a fumat înăuntru, comiţând o infracţiune. Regula este ca persoanele fără adăpost să nu rămână în secţia de poliţie, cu atât mai mult cele care încalcă regula. El a venit acolo să-şi recupereze câinele. Nu era reţinut, nu a fost adus de cineva, nu a venit să ceară ajutor. Domnul Malagardis a ales să rămână să-şi aştepte câinele afară“, a declarat avocatul Kevin Bauber.  

Peri s-a mutat din Grecia în Londra în 1989 şi a fost curier timp de 11 ani, până a fost copleşit de probleme. A ajuns să locuiască în maşina sa după o despărţire, însă aceasta i-a fost ridicată, aşa că a ajuns pe străzi. 

Însă „caracterul său nobil“ l-a făcut să fie plăcut de persoanele cu care a intrat în contact. I s-a permis să petreacă nopţile în aeroportul Heathrow, iar o campanie iniţiată de o parte dintre membrii echipajului British Airways şi de un ministru a dus la strângerea a 6.000 de euro, bani cu care Peri urma să se întoarcă în Grecia, la familia pe care nu o văzuse de atâţia ani. 

„E trist că banii pe care i-am strâns am ajuns să-i folosim pentru înmormântarea sa. Era un om de milioane, a impresionat multe persoane“, a declarat o stewardesă de la British Airways prezentă la audierea de marţi. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite