VIDEO Iarna revine în forţă în România. Prognoza sumbră pentru săptămâna viitoare a şefei Administraţiei Naţionale de Meteorologie

VIDEO Iarna revine în forţă în România. Prognoza sumbră pentru săptămâna viitoare a şefei Administraţiei Naţionale de Meteorologie

Nnsorile revin în forţă

În toată ţara vor fi temperaturi negative. Minimele pot atinge şi minus 15 grade Celsius, dar de săptămâna viitoare va ninge abundent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentă la Focşani, la o conferinţă pe teme de fenomene extreme, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că începând de sâmbătă după-amiază şi practic toată săptămâna viitoare iarna revine în forţă în România.

În toată ţara vor fi atât ploi, cât şi ninsori, iar temperaturile vor avea valori negative care pot ajunge la minus 15 grade Celsius.

“În jumătatea nordică a ţării ne aşteptăm de sâmbătă, de la ora 14.00 şi până duminică, la ora 8.00, în Maramureş şi Crişana, în Banat, în Vestul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Occidentali să înregistrăm cantităţi de precipitaţii care să se situeze la 20-25 l/mp, sau chiar mai mult. Fenomenele sunt în extindere, în cea mai mare parte a ţării, începând din această noapte şi până luni, când vorbim de intensificarea şi transportul masei de aer rece dinspre partea de Nord-Est a Europei şi transformarea treptată a precipitaţiilor sub formă lichidă de la lapoviţă în ninsoare, la început în Moldova, cu extindere spre partea de Est şi Sud a României.

Dacă în Moldova vorbim azi de temperaturi de maxim 4-6 grade, mâine dimineaţă masa de aer va fi una mai rece, cu temperaturi negative şi pe parcursul întregii săptămâni viitoare vom vorbi de la o zi la alta de temperaturi în scădere, atât la nivelul maximelor, cât şi al minimelor. Începutul săptămânii viitoare va avea valori negative în toată ţara, în Moldova vor fi minus 10, în zonele depresionare minus 15 grade, iar la nivelul Capitalei vor fi minus 7 grade. Este posibil să avem ninsori. Solul este cald, grosimea stratului de zăpadă, dacă va fi mai consistentă, ne aşteptăm să fie la 15-20 cm în zona Moldovei, mai ales în jumătatea de Nord, dar pe măsură ce se instalează masa de aer rece în toată ţara este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să înregistrăm ninsori în Moldova, posibil şi în Dobrogea", a spus Elena Mateescu”.

Abia după data de 23 martie vremea va reveni la normalul termic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările