Un individ care fugea de puşcărie şi altul fără drept de şedere în România, urmăriţi pe străzile din Focşani VIDEO

Urmăriţi prinşi la Focşani

Maşina lor a fost oprită pe o stradă lăturalnică din oraş, conducătorul auto fiind găsit fără permis. El a fost dus direct în penitenciar.

Doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Focşani, care se aflau în dispozitivul care acţiona  pentru siguranţa rutieră-prevenirea consumului de alcool, în municipiul Focşani, au văzut în noapta de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, o persoană care conducea din sens opus.

La vederea echipajului de poliţie, şoferul maşinii a virat brusc la stânga, pe o stradă laterală.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului iar persoana de la volan, care intrase pe o stradă cu sens interzis, a oprit brusc, la aproximativ 100 de metri.

Cei doi ocupanţi au fost legitimaţi iar bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 50 de ani, avea asupra lui doar cartea de identitate.Poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea permis de conducere şi că nu consumase alcool.

Poliţiştii au extins cercetările asupra lui şi au aflat  că exista un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, culmea, pentru pentru infracţiuni la regimul rutier. În cauză a fost întocmit un nou dosar penal iar şoferul a fost dus direct la Penitenciarul Focşani.

În ceea ce-l priveşte pe pasagerul său, cetăţean străin, de 42 de ani, acesta avea asupra lui niciun document iar din primele verificări, se afla în şedere ilegală pe teritoriul României.

"Întrucât acesta nu deţinea nici documente de călătorie valabile, colegii de la Serviciul pentru Imigrări Vrancea, l-au condus la Bucureşti, la un centru de cazare, pentru finalizarea verificărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun, conform OUG 194/2002 R  privind regimul străinilor în România. Autoturismul cu care se deplasau cei doi a fost  indisponibilizat şi sigilat de către colegii de la Criminalistică pentru că niciunul dintre aceştia nu a putut oferi date despre provenienţă/proprietar", potrivit IJ Vrancea.

Cei doi poliţişti se numesc Claudiu şi Andrei iar în tura lor au mai prins un bărbat, de 44 de ani, în timp ce  conducea un autoturism tot fără a deţine permis de conducere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările