Trei muzee din Vrancea vor putea fi vizitate virtual pe o platformă lansată de Ziua Naţională a României

Trei muzee din Vrancea vor putea fi vizitate virtual pe o platformă lansată de Ziua Naţională a României

Secţia de etnografie a Muzeului Vrancei

Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat şi de pe cea mai accesată şi populară platformă de navigare din lume, Google Maps.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu Ziua Naţională a României, încă trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro.

Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii şi informaţii documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din Judeţul Vrancea sunt: Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni şi Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti.

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română şi engleză, a fost creat printr-o co-finanţare a Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN). Pe lângă cele 28 de muzee, vor fi adăugate şi alte obiective culturale din mediul rural.

„Scopul final al proiectului este cel de a crea dorinţa utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plăteşte şi susţine cultura, dar şi de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee. Platforma nou-creată şi tururile virtuale au potenţialul de a susţine un dialog permanent între public şi instituţia muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter şi consilier în promovare online.

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat şi documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurşi peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanţă, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare şi informaţii de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăţi imaginea muzeelor în mediul online.

Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat şi de pe cea mai accesată şi populară platformă de navigare din lume, Google Maps.

Vă mai recomandăm:

Intrarea la muzeele din Vrancea se face de acum şi prin plata online. Puteţi achita cu lei, euro sau dolari

Superbul muzeu al satului, cu atelier de sculptură tradiţională, dintr-o comună de munte din Vrancea FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările