Spitalul de Urgenţă a primit, în premieră, bani pentru aparatură de la Consiliul Judeţean. Ministerul Sănătăţii va decide când va preda managementul unităţii

Spitalul de Urgenţă a primit, în premieră, bani pentru aparatură de la Consiliul Judeţean. Ministerul Sănătăţii va decide când va preda managementul unităţii

Spitalul Sf. Pantelimon

La ora actuală, Spitalul de Urgenţă din Focşani este singurul din ţară care încă se mai află în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată în existenţa sa, Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat  alocarea sumei de aproximativ 4 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani.

Decizia a fost luată cu unanimitate de aleşii judeţeni, nu fără discuţii, mai ales că managementul unităţii medicale atr putea fi preluat în curând de Consiliul Judeţean. 

Spitalul se află încă în subordinea Ministerului Sănătăţii, dar în urmă cu o săptămână CJ a făcut solicitare să-i preia managementul.

Suma alocată acum va fi folosită pentru continuarea proiectului de achiziţionare de aparatură medicală. Este vorba de 18 aparate medicale care vor merge la secţiile de chirurgie generală, chirurgie plastică, ortopedie, terapie intensivă, cardiologie, oftalmologie, radiologie şi balneo-fizio-terapie. 

"Avem în derulare şi alte proiecte cu Consiliul Judeţean cum ar fi modernizarea pavilioanelor de la pneumologie, psihiatrie, ORL, oftalmo-dermato. Mai avem în derulare proiectul de modernizare şi dotare a policlinicii de copii din cadrul Spitalului Judeţean care este tot un proiect realizat de Consiliul Judeţean şi finanţat prin POR“, a spus Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările