Spitalul Judeţean Focşani şi-a dublat capacitatea de tratare a bolnavilor COVID-19 la ATI

Spitalul Judeţean Focşani şi-a dublat capacitatea de tratare a bolnavilor COVID-19 la ATI

Spitalul de Urgenţă din Focşani FOTO: Ştefan Borcea

Pandemia de coronavirus a ucis până acum în Vrancea 440 de persoane. Alţi peste 10.300 de vrânceni s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani a înfiinţat un Departament de terapie acuţi, destinat bolnavilor cu SARS-CoV2, cu linie de gardă permanentă.

Acest departament vine în sprijinul bolnavilor cu forme medii spre severe de COVID.

"Având sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, departamentul a primit autorizaţia de funcţionare cu 10 paturi şi îşi va începe activitatea cu data de 03.05.2021’, se arată într-o informare a spitalului judeţean. Nou-înfiinţatul departament va funcţiona la etajul trei al spitalului judeţean, lângă Secţia ATI şi va trata pacienţii cu forme medii spre severe", potrivit Alinei Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Focşani.

Spitalul Judeţean Focşani a avut, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 10 paturi de terapie intensivă pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. În ultimele săptămâni, aceste paturi au fost ocupate permanent la capacitate maximă.

În Vrancea, de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost depistate pozitiv 10.331 de persoane, dintre care 9.385 s-au vindecat. 438 de vrânceni au decedat după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Vă mai recomandăm:

Cum va arăta spitalul din România de 600 milioane de euro construit de la zero VIDEO

„Bolile” Sănătăţii. Spitalul judeţean Vrancea a ajuns să aibă doi directori în acelaşi timp
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările