„Bolile” Sănătăţii. Spitalul judeţean Vrancea a ajuns să aibă doi directori în acelaşi timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codruţa Neagu şi Costel Mîndrilă îşi revendică funcţia de director
Codruţa Neagu şi Costel Mîndrilă îşi revendică funcţia de director

Directorul înlocuit prin ordin dat de Ministerul Sănătăţii şi-a recâştigat postul în instanţă, în timp ce managerul care i-a luat locul anul trecut spune că postul i se cuvine.

Omul care a condus Spitalul de Urgenţă din Focşani între 2013-2020 a revenit la şefia celei mai mari unităţi spitaliceşti din Vrancea. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au suspendat două ordine ale fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru (PNL), în ceea ce-l priveşte pe juristul Constantin Mîndrilă, pus în funcţie de PSD, partid al cărui membru este. 

Mai exact, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a profitat la vremea respectivă, mai exact anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, de situaţia medicală a directorului Mîndrilă, care se infectase cu COVID-19, să-l suspende din funcţie pentru că nu şi-a putut îndeplini calitatea de manager, iar în luna octombrie 2020 i-a reziliat şi contractul de management, deşi fusese numit cu concurs şi mai avea trei ani de dus din contract.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Mîndrilă Constantin, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătăţii şi în consecinţă: Suspendă executarea Ordinelor Ministerului Sănătăţii nr. 2483/12.10.2020 şi nr. 2484/12.10.2020, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi.

Nu a aşteptat apelul

Deşi există cale de apel, Mîndrilă s-a grăbit să ia certificatul de grefă de la instanţă şi a doua zi s-a prezentat la spital să-şi ia postul în primire. Când a intrat în biroul managerului, acolo a dat ochii cu poliţiştii chemaţi la faţa locului de Codruţa Neagu, cea numită director după înlocuirea sa.

„În prezenţa juriştilor spitalului am constituit o comisie prin care să intrăm în biroul de manager să inventariem lucrurile ca să-mi pot continua activitatea. Doamna Neagu care era plecată l-a sunat pe jurist şi a zis că ea este manager şi că putem să funcţionăm amândoi, dar dacă noi intrăm în birou sună la 112. Au venit 4 poliţişti, au asistat la inventarierea bunurilor, am întocmit proces verbal. I-am spus doamnei manager că există o hotărâre judecătorească şi trebuie să ne supunem. Mi-a replicat că ea este manager şi că se duce la minister”, a precizat Constantin Mândrilă.

Condruţa Neagu, care a ajuns în funcţie cu sprijin pe linia PNL, fiiind în acelaţi timp şi membră activă a liberalilor, se consideră în continuare director. Numai că şi-a luat câteva zile de pauză.

"Conform legii, eu sunt director, dar conform instanţei înţeleg că nu. Eu am un contract care îmi expiră pe 12 aprilie şi am de gând să îl respect. Mi-am luat câteva zile de concediu de odihnă, că este dreptul meu şi la conducere a rămas colegul Mîndrilă", ne-a declarat Codruţa Neagu.

Nu se ştie cum va fi rezolvat litigiul, având în vedere că este aberant că o unitate managerială să aibă doi directori în acelaşi timp.

Despre Constantin Mîndrilă mai e de spus că s-a făcut remarcat în anul 2005, pe vremea când era secretar general al Prefecturii. Vrancea se confrunta cu inundaţii fără precedent iar în timp ce oamenii erau sub ape şi nu aveau ce mânca el a furat un sac de conserve, mai exact 150 de cutii de conserve ştanţate cu menţiunea „rezerva de stat”, pe care le-a ascuns în podul apartamentului său din Focşani.

La vremea, din poziţia de secretar general al Prefecturii, Mândrilă răspundea de împărţirea ajutoarelor pentru sinistraţii vrânceni iar toate bunurile materiale de la rezerva de stat destinate sinistraţilor se aflau pe mâna sa.

Cazul lui Mândrilă a făcut vâlvă în presa centrală şi locală, fiind reţinut de poliţişti, apoi cercetat în stare de libertate. Instanţa de judecată l-a găsit vinovat, condamnându-l la trei luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi trei luni. De atunci a rămas şi cu porecla "Conservă".

Vă mai recomandăm:

Constantin Mândrilă, suspendat oficial din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă Focşani. El este în continuare internat după ce s-a infectat cu Covid-19

Managerul suspendat al Spitalului de Urgenţă din Focşani, infectat cu Covid-19, susţine că este ţinut internat cu forţa. Ce plan devoalează acesta

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite