Situaţie inedită la Consiliului Local Focşani. Lipsa cvorumului a condus la suspendarea şedinţei extraordinare

Situaţie inedită la Consiliului Local Focşani. Lipsa cvorumului a condus la suspendarea şedinţei extraordinare

Şedinţa nu a avut cvorum

Doi consilieri din majoritate au absentat de la lucrările şedinţei, iar aleşii liberali au părăsit sala după jumătate de oră, nemulţumiţi de amânarea începerii şedinţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată în acest mandat, o şedinţă a Consiliului Local Focşani convocată de primarul Cristi Misăilă nu s-a mai ţinut. S-a întâmplat joi seara, cauza fiind lipsa de cvorum.

Şedinţa extraordinară trebuia să înceapă la ora 16.30 iar în sală erau prezenţi 15 aleşi locali, zece de la majoritatea PSD şi cinci liberali. Prin urmare exista cvorum.

Cum majoritatea PSD s-a temut că nu o să-şi poată trece proiectele aflate pe ordinea de zi, a propus aleşilor liberali întârzierea cu jumătate de oră a şedinţei, în speranţa că între timp va ajunge în sală măcar unul dintre cei doi absenţi din tabăra lor, respectiv Cătălina Lupu, de la ALDE şi Emanuel Gongu, consilier independent. La ora 17.00 însă, grupul liberal a părăsit sala, lăsându-i pe pesedişti fără cvorum.

Cum niciunul dintre cei doi aleşi amintiţi nu a ajuns până la ora 17.10, secretarul municipiului a fost nevoit să suspende şedinţa. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: