Seceta prelungită, combătută în Vrancea prin irigare. Unde s-au pregătit amenajările care primesc apă gratis

Seceta prelungită, combătută în Vrancea prin irigare. Unde s-au pregătit amenajările care primesc apă gratis

Sistm de irigatii

În acest moment sunt pregătite pentru irigare aproximativ 2.600 de hectare de teren arabil, fiind încheiate mai multe contracte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filiala Teritorială de Îmbunătătiri Funciare Vrancea a demarat campania de irigatii în acest an mai devreme, pe fondul faptului că deficitul de apă din sol s-a mărit din cauza lipsei precipitatiilor pe o perioadă îndelungată de timp.

Se asigură apă gratuită pe canale beneficiarilor cu care s-au încheiat contracte de irigatii sau cu care vor încheia noi contracte. Astfel, se pun în functiune respectivele aductiuni, asigurând nivelul optim de apă pentru irigatii în punctele de livrare.

"Irigatiile, la nivelul judetului Vrancea, au început în amenajarea complexă Ruginesti – Pufesti – Panciu pe o suprafată de 648 ha fiind contractată de Organizatia Utilizatorilor de Apă pentru Irigatii (OUAI) SPP14 Haret. În urma solicitărilor primite, s-au pornit statiile din Amenajarea de irigatii Ciorasti-Măicănesti unde sunt irigate aproximativ 1000 de hectare. ”În zona Homocea, 2 Organizatii a Utilizatorilor de Apă pentru Irigatii s-au constituit într-o federatie si au accesat fonduri europene pentru a achizitiona instalatii de irigat care pot prelua apa din canalul principal CA alimentat de statia de baza SPA Homocea care este functionala. După finalizarea acestei ample lucrări, în zona de nord a judetului se vor putea iriga alte aproximativ 1000 de hectare. De asemenea, în această perioadă verificăm starea de functionare a altor statii din administrarea noastra, pentru a  reusi să mărim suprafata irigata la nivelul judetului Vrancea”, precum si identificarea unor surse noi de apa (retea de canale de desecare) din care se pot alimenta instalatii de irigat mobile", a declarat inginerul  Eugen Popa, director al Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările