Războiul dintre aleşii locali şi primar, faza pe DNA. Procurorii, sesizaţi pentru neregulile de la CSM Focşani

Războiul dintre aleşii locali şi primar, faza pe DNA. Procurorii, sesizaţi pentru neregulile de la CSM Focşani

Primarul Cristi Misăilă şi viceprimarul Ana Maria Dimitri se ceartă permanent

Consilierii locali PNL Focşani îl consideră pe primarul Cristi Misăilă principalul răspunzător de modul în care s-au cheltuit banii publici în ultimii cinci ani.

Viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu a anunţat că l-a dat pe mâna procurorilor anticorupţie pe primarul PSD Cristi Misăilă, în urma neregulilor găsite de Corpul de control al primarului la clubul sportiv din subordinea municipalităţii.

Dimitriu spune că edilul este principalul responsabil pentru ”jaful generalizat”, aşa cum reiese din raport, unde apar multe sume cheltuite fără justificare contabilă, fără documentele justificative necesare în perioada 2016-2021.

Mai mult, viceprimarul a depus sesizare şi la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), suspicionând starea de incompatibilitate a edilului pentru că a deţinut şi funcţia de preşedinte al Comitetului Director al CSM Focşani 2007.

„Primarul este ordonatorul principal de credite şi este o perioadă a fost şi preşedintele Comitetului Director al CSM Focşani 2007. Acest lucru arată incompatibilitatea, în primul rând, şi pentru acest lucru dumnealui are din partea mea o plângere la Agenţia Naţională de Integritate şi, împreună cu colegul meu, d-l consilier Cristian Zîrnă am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o sesizare prin care arătăm legătura dumnealui cu CSM Focşani 2007 în ceea ce priveşte frauda care a avut loc aici”, a spus viceprimarul Ana Maria Dimitriu.

În replică, primarul Cristi Misăilă neagă acuzaţiile aduse de consilierii PNL şi acuză conducerea judeţeană a liberalilor că nu se doreşte o colaborare PSD-PNL La Focşani.

”Toate informaţiile apărute în mass-media în ultima perioadă sunt provenite dintr-un raport realizat de Corpul de Control al Primarului. Menţionez că eu am solicitat Corpului de Control să verifice activitatea CSM Focşani 2007, iar toate aspectele descoperite în activitatea clubului urmează să fie verificate şi de Curtea de Conturi instituţie pe care, de asemenea, am sesizat-o înaintându-i respectivul raport. Cred că este mai mult decât evident că dacă aş fi fost în vreo înţelegere cu cineva de la CSM Focşani 2007, nu aş fi făcut astfel de demersuri...Este evident că la nivelul Municipiului Focşani nu se doreşte o coabitare politică PNL-PSD, aşa cum există ea la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean”, a precizat Cristi Misăilă.

Vă mai recomandăm:

Cum au fost „sifonaţi” banii publici la clubul sportiv al unei primării. Fostul director: „Sunt jocuri politice”

Primarul Focşaniului, o nouă dispută cu viceprimarul: „Poate vă loveşte vreun tractor pe stradă” VIDEO
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările