Noua clădire a Galeriilor de Artă, deja vandalizată de răufăcători

Noua clădire a Galeriilor de Artă, deja vandalizată de răufăcători

Răufăcătorii au făcut deja stricăciuni la imobil FOTO: Ştefan Borcea

Spaţiul de acces situat între clădirea care găzduieşte Galeriile de Artă şi imobilul de vizavi va fi închis temporar, până la recepţia lucrărilor efectuate de firma care reabilitează spaţiul respectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre clădirile reprezentative ale Focşaniului, care se află în plin proces de reabilitare, a făcut deja cunoştinţă cu amprentele răufăcătorilor.

Este vorba despre clădirea care găzduieşte Galeriile de Artă,  aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Vrancea, care beneficiază de o finanţare europeană de 1,273 de milioane de lei, în special pentru lucrări de termoizolare.

Pentru că lucrările se apropie de finalizare, constructorul a decis să lase liber, pentru trecători, gangul dintre imobil şi clădirile învecinate, astfel încât oamenii să nu ocolească sute de metri pentru a ajunge la destinaţie. 

Ideea nu a fost tocmai bună, pentru că un grup de teribilişti a provocat într-o noapte stricăciuni. Aşa că gangul a fost închis, iar răufăcătorii sunt deocamdată neidentificaţi. 

„Faţada a fost găurită şi împroşcată cu cafea de persoane neidentificate până acum, iar lacătul de acces pe scara exterioară a fost spart de câţiva tineri care au dorit să-şi facă selfie la înălţime. Pe această cale, îi rugăm pe cetăţeni să înţeleagă situaţia, calea de acces urmând a fi redeschisă publicului după predarea lucrării de către firma care are în execuţie contractul privind reabilitarea Galeriilor de Artă din Focşani”, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vrancea.

Scara experioară, folosită de teribilişti pentru Selfie FOTO: Ştefan Borcea

Proiectul privind reabilitare la Galeriile de Artă.este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020,.

Practic, la imobil se vor efectua lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiei de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe.

Vă mai recomandăm:

Clădirea Galeriilor de Artă din Focşani va fi reabilitată cu bani europeni

Fosta Prefectură Putna poate fi vizitată şi virtual. Cum arată spaţiile în care vor funcţiona două universităţi de stat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările